20 Σεπτεμβρίου 2024 | 12:45

Ένας νέος λαμπρός επιστήμονας από την Κάλυμνο ξεκίνησε την σταδιοδρομία του

Δημοσιεύτηκε 12:22 - 11/07/2022 Ένας νέος λαμπρός επιστήμονας από την Κάλυμνο ξεκίνησε την σταδιοδρομία του

Ο Δρ. Γαλανόπουλος Μιχαήλ εξειδικεύθηκε με πιστοποίηση στον Ενδοσκοπικό Υπέρηχο και την Προχωρημένη ERCP στο διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο (Addenbrooke's Hospital) κατά τα έτη 2021 και 2022 με επίσημη έμμισθη θέση για την εν λόγω εξειδίκευση από το NHS. Μέντοράς του και ένας εκ των εκπαιδευτών του ήταν ο πρωτοπόρος στο Ενδοσκοπικό Υπερηχογράφημα Γαστρεντερολόγος-Ακτινολόγος Dr. Nicholas Carroll.

Πιο συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της διενέργειας του Ενδοσκοπικού Υπερηχογραφήματος (Διαγνωστική εξέταση, Λήψη βιοψιών , ελαστογραφία, εξέταση υπό σκιαγραφικό, αντιμετώπιση χρόνιου κοιλιακού πόνου, κ.α.). Την εξειδίκευσή του στο Ενδοσκοπικό Υπερηχογράφημα την ολοκλήρωσε σε ένα από τα καλύτερα κέντρα παγκοσμίως στην αντιμετώπιση των παθήσεων που αφορούν το Πάγκρεας, το Ήπαρ (συκώτι) και τα Χοληφόρα υπό την καθοδήγηση και την εκπαίδευση του Καθηγητή Paolo G. Arcidiacono.

Στο εν λόγω πρότυπο κέντρο που εκπαιδεύτηκε μετά από υποτροφία που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκοπήσεων (ESGE) για πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στο Ενδοσκοπικό Υπερηχογράφημα, εξειδικεύθηκε περαιτέρω στην αντιμετώπιση πολύπλοκων και προχωρημένων παθήσεων του Πεπτικού κυρίως, στα πλαίσια προχωρημένων παθήσεων και κακοηθειών, όπως και στην παρηγορική θεραπεία (Ηπατο-γαστροστομία, γαστρο-εντεροστομία, μέθοδο Rendezvous με ERCP, παρακάμψεις στομάχου και αντιμετώπιση επιπλοκών/ ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από βαριατρικά χειρουργεία, κ.α.) 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση