21 Σεπτεμβρίου 2024 | 08:22

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία από τη Ρόδο, του Ν. Ανδρουλάκη

Δημοσιεύτηκε 11:56 - 15/03/2022 Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία από τη Ρόδο, του Ν. Ανδρουλάκη

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα για «γαλάζια πατρίδα» και αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, έστειλε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Ρόδο, την οποία επισκέφθηκε για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 74η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.
«Ο Ελληνισμός τιμά την 74η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Σε μια δύσκολη και τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα. Αποδεικνύεται ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των λαών.Αυτό είναι και το μήνυμα μου απέναντι στη γειτονική χώρα Τουρκία και την ηγεσία της. Να σταματήσει τα παράνομα αφηγήματα περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας. Με αυτά θα γίνει παρίας της διεθνούς κοινότητας. Και θα προκαλεί συνεχώς τον ελληνικό λαό. Εμείς θέλουμε σταθερότητα και ευημερία. Είμαστε μια χώρα που στέκεται πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την παρέλαση.
Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μίλησε για μια πρωτοφανή κατάσταση και για σοκαριστικές στιγμές καθώς εκατομμύρια άνθρωποι καταστρέφονται και χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους:
«Η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια πρωτοφανής και πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ευρώπη. Ζούμε σοκαριστικές στιγμές. Εκατομμύρια άνθρωποι καταστρέφονται και χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους. Πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αποφάσεις για ενιαία εξωτερική πολιτική και ενιαία άμυνα και ασφάλεια. Και αυτό αφορά όλα τα σύνορα της. Από την Εσθονία και τη Φινλανδία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο. Και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε αυτή η πολιτική που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση να πρωταγωνιστεί στη χώρα μας. Πρέπει σε αυτές τις τραγικές συνθήκες να πάρουμε αποφάσεις».
Ερωτηθείς σχετικά με την ακρίβεια και τις αυξήσεις στα καύσιμα και στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία:
«Η ενεργειακή κρίση έχει γίνει ένα πάρα πολύ δύσκολο πεδίο για την ελληνική οικονομία. Δυσκολεύει τα νοικοκυριά τις επιχειρήσεις την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγή της χώρας. Υπάρχει ατολμία από την κυβέρνηση . Η επιλογή να έχουμε εξάρτηση από το φυσικό αέριο ήταν λάθος επιλογή από την κυβέρνηση. Πρέπει τώρα να πάμε σε μια πιο ήπια απολιγνιτοποίηση η οποία θα βάλει περισσότερες ανανεώσιμες πηγές στο μείγμα το ενεργειακό μας. Για το λόγο αυτό ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να επενδυθεί στα δίκτυα.
Ώστε η χώρα να έχει υψηλή δυνατότητα σε συνδεσιμότητα με τις ΑΠΕ. Και να υπάρχει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και φορολόγηση στα υπερκέρδη που έχουν οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κερδοσκοπία στην αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Τέλος, μιλώντας για τους πιο ευάλωτους Έλληνες ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά: «Αυτές πρέπει να είναι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και όχι μέσα από την ατολμία της να δημιουργεί νέες κοινωνικές ανισότητες και να υπονομεύεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση