21 Σεπτεμβρίου 2024 | 08:35

Ανακοίνωση της Τ.Ο Καλύμνου Κινήματος Αλλαγής /ΠΑΣΟΚ για τις τιμές της βενζίνης

Δημοσιεύτηκε 11:45 - 10/03/2022 Ανακοίνωση της Τ.Ο Καλύμνου Κινήματος Αλλαγής /ΠΑΣΟΚ για τις τιμές της βενζίνης


Ανακοινωση της Τ.Ο Καλυμνου Κινήματος Αλλαγης /ΠΑΣΟΚ 
Και αισιώς στο 2,30 ευρώ η τιμή της βενζίνης στην ΚάλυμνοΤο ράλι των τιμών πετρελαίου είναι παγκόσμιο αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί στην Ελλάδα- και μαλιστα στην Κάλυμνο ακομα περισσότερο- έχουμε την ακριβότερη ίσως βενζίνη στην ΕΕ. 
Ο μονος τρόπος συγκράτησης των τιμών σε όλες τις χώρες είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.)  στα καύσιμα. 
Είναι άξιο απορίας γιατί δε γίνεται χρήση αυτού του μέτρου στη χώρα μας όταν μάλιστα  κατέχουμε σταθερά μια από τις 3 πρώτες θέσεις στην ΕΕ με το μεγαλύτερο Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα.  
Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για ένα τέτοιο μέτρο, δηλαδή δεν αντέχει ο προϋπολογισμός. 
Αυτό είναι σωστό πλην όμως εγείρει μείζονα ερωτήματα δεδομένου ότι πρόσφατα σπαταλήθηκε ιδιαίτερα μεγάλος δημοσιονομικός χώρος από τις προκλητικές απαλλαγές στη μεταβίβαση ακινήτων κ το ίδιο συνέβη με την κατάργηση του πρόσθετου ΕΝΦΙΑ  για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Ωφελημένοι από τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ είναι μόνο οι έχοντες πολύ μεγάλη περιουσία.
Αυτο είναι το πρόβλημα που προσπαθεί να κρύψει  η κυβέρνηση υπερτονίζοντας το διεθνή χαρακτήρα των αυξημένων τιμών.  
Η σχέση έμμεση/άμεση φορολογία είναι πηγή ανισοτήτων και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχέδιο και πρόγραμμα πραγματικά προοδευτικό. 
Μην ξεχνάμε ότι η σχέση έμμεσων προς άμεσους φόρους έγινε ιδιαίτερα δυσμενής στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ που παρέλαβε μια σχέση στο 1,24 κ την παρέδωσε στο 1,45 αυξάνοντας τις ανισότητες. 
Η ΝΔ ήρθε και το τερμάτισε…
Τους μόνους που ακούμε ειναι τους βουλευτες Δωδεκανησου  της Νεας Δημοκρατιας να κανουν δηθεν επιθετικες συστασεις στην κυβερνηση τους και να μας το παιζουν εκνευρισμενοι ...
Ω τι υποκρισια ...
ReplyReply AllForwardEdit as new
 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση