21 Σεπτεμβρίου 2024 | 12:29

Στη σύλληψη αδέσποτων κατσικιών θα προχωρήσουν στην περιοχή του Αρχαγγέλου

Δημοσιεύτηκε 12:19 - 23/02/2022 Στη σύλληψη αδέσποτων κατσικιών θα προχωρήσουν στην περιοχή του Αρχαγγέλου

Στην άμεση σύλληψη των ανεπιτήρητων ζώων, που βόσκουν στην ύπαιθρο προκαλώντας ζημιές  σε περιβόλια, δέντρα και καλλιέργειες, θα προχωρήσει, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της κοινότητας  Αρχαγγέλου, κος Νικόλαος Διμέλης.


Παράλληλα, έντονες είναι και οι αντιδράσεις από την περιοχή της Μαλώνας για αντίστοιχα προβλήματα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν ξεσηκωθεί  και να ζητούν την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

 

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Αρχαγγέλου σημειώνει

«Αγαπητοί κτηνοτρόφοι, λόγω εκτεταμένων καταστροφών που σημειώνονται, ειδικά το τελευταίο διάστημα σε περιφραγμένα περιβόλια της κοιλάδας του Αίθωνα και όχι μόνο, όσα ζώα είναι ανεπιτήρητα θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στον περιφραγμένο χώρο του Δήμου.Επιτέλους καταλάβετε πως η οργανωμένη κτηνοτροφία δικαιούται και επιδοτήσεις και τη στήριξη όλων μας. Αντιθέτως η ανεξέλεγκτη βόσκηση δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα. Ήδη από σήμερα ξεκινήσαμε από τον Αίθωνα, να ελέγχουμε την ανεξέλεγκτη βόσκηση. Όμως φαινόμενα του τύπου τσαμπουκάδες και απειλές δεν θα γίνονται ανεκτά, όποιος επιθυμεί σύγκρουση ευχαρίστως θα την έχει.Απειλές από ασυνείδητους επιστρέφονται, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου ενημερώθηκε για τα ανεπιτήρητα ζώα, από τη διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα!»

Το ίδιο πρόβλημα και στη  Μαλώνα


Ο κάτοικος της Μαλώνας κος Δημήτρης Κούκουλας, σε ανάρτησή του αναφορικά με το αντίστοιχο πρόβλημα στην περιοχή του σχολίασε χθες: «Για τις ζημιές από τα αδέσποτα κατσίκια της περιοχής Μαλώνας και Αίθωνα, με τη συνοδεία της κας Αποστολίδη - Πάττα, εντεταλμένης αντιδημάρχου αγροτικού τομέα του Δήμου Ρόδου, εγώ προσφεύγω αύριο στην εισαγγελέα. Για την ασυδοσία αυτών των βοσκών της περιοχής Αρχαγγέλου, θα πρέπει να υπάρχει πλέον ένα τέλος».

~rodiaki.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση