21 Σεπτεμβρίου 2024 | 15:25

Χωρίς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ μέχρι την Παρασκευή λόγω έλλειψης τεστ με την διασπορά “στο κόκκινο” και 8 νοσηλείες στην μονάδα covid

Δημοσιεύτηκε 11:23 - 10/02/2022 Χωρίς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ μέχρι την Παρασκευή λόγω έλλειψης τεστ με την διασπορά “στο κόκκινο” και 8 νοσηλείες στην μονάδα covid

Στα 567, το τελευταίο 24ωρο, είναι τα κρούσματα στα Δωδεκάνησα, από τα οποία τα 311 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου, στην ενότητα της Κω “εκτινάχθηκαν” στις 165, στην Π.Ε. Καλύμνου 80 και 11 στην Π.Ε. Καρπάθου, ενώ στη χώρα σήμερα διαγνώσθηκαν 19.618 νέες μολύνσεις (έναντι 22.889 χθες) και 87 θάνατοι ασθενών.

Όσον αφορά την Κάλυμνο, δεν είναι γνωστό πόσα από τα σημερινά 80 κρουσματα της περιφερειακής ενότητας αφορούν το νησί, όμως αξίζει να επισημανθεί πως από χθες Τρίτη δεν γίνονται έλεγχοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα επανέλθουν την Παρασκευή, λόγω έλλειψης rapid test! Σε μια περίοδο που η διασπορά είναι “στο κόκκινο”, για ένα τριήμερο οι έλεγχοι θα περιοριστούν στο Νοσοκομείο, μόνο όμως για τα προγραμματισμένα ραντεβού σε κλινικές αλλά και στα ιδιωτικά εργαστήρια, με τα στοιχεία να μην αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Από τα αποτελέσματα των χθεσινών ελέγχων που δημοσιεύτηκαν, στην Κάλυμνο οι θετικές διαγνώσεις ήταν πάνω από 50, παρόλο που δεν έγιναν τεστ από τον ΕΟΔΥ, μια απαισιόδοξη διαπίστωση, καθώς η διενέργεια τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια, δεν μπορεί να αποτελεί δείγμα για την διασπορά της νόσου. (Στη Λέρο διαγνώσθηκαν 22 θετικά κρούσματα και στην Πάτμο 17).

Παράλληλα να επισημανθεί πως μέχρι σήμερα, 8 ασθενείς νοσηλεύονται στην μονάδα covid του Νοσοκομείου Καλύμνου, σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ καθημερινά εντοπίζονται θετικοί στον ιό μαθητές από τα σχολεία του νησιού, ενώ πρόσφατα ανέστειλαν την λειτουργία τους 2 σχολικά τμήματα, καθώς τα κρούσματα αντιπροσώπευαν το 50%+1 των μαθητών.

ΠΗΓΗ : palmoskalymnou.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση