22 Σεπτεμβρίου 2024 | 05:05

Στις 11:30 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα - Όλα όσα εξετάζονται για πριν και μετά τις γιορτές

Δημοσιεύτηκε 10:05 - 23/12/2021 Στις 11:30 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα - Όλα όσα εξετάζονται για πριν και μετά τις γιορτές


Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.
Στις 11:30 οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων για τις γιορτές και μετά από αυτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις, μετά και το πέρας της τηλεδιάσκεψης που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέτρα σε δύο φάσεις

Όπως όλα δείχνουν, θα πάμε σε δύο φάσεις μέτρων, με το πρώτο να αφορά τις μέρες των γιορτών και το δεύτερο την περίοδο μετά την αλλαγή του χρόνου, με την 3η Ιανουαρίου θα κρίνεται ημερομηνία «κλειδί».


Στο «τραπέζι» είναι η ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, όπως και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού.
Ειδικότερα για τη μάσκα, υπό συζήτηση είναι η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας, όπως η KN95, που προσφέρει αυξημένη θωράκιση.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών είναι, αναλυτικά, οι ακόλουθες:
Ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)
Χωρίς κόσμο τα ματς στα γήπεδα
Υποχρεωτικό rapid test για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, τη δεύτερη και τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους
Στην επόμενη φάση, μετά τις γιορτές, φαίνεται ότι θα πάμε σε νέα, πιο αυστηρά μέτρα, που αφορούν τόσο στην εστίαση όσο και την εργασία.
Όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εξετάζεται η επέκταση της τηλεργασίας, το μειωμένο ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση αλλά και οι περιορισμοί στη χωρητικότητα στους κλειστούς χώρους.

https://sputniknews.gr/20211223/stis-1130-anakoinonontai-ta-nea-metra-21773610.html?utm_source=push&utm_medium=browser_notification&utm_campaign=sputnik_gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση