22 Σεπτεμβρίου 2024 | 14:29

Θεοδώρα Κουκουβά... μία επιχειρηματίας ξεχωριστή

Δημοσιεύτηκε 10:38 - 02/11/2021 Θεοδώρα Κουκουβά... μία επιχειρηματίας ξεχωριστή

Του Ιωσήφ Παπαδόπουλου


Είχα πάρει τις πληροφορίες μου για τη νεαρή τυροκόμο της Καλύμνου και ομολογώ ότι είχα εντυπωσιαστεί. Τόσο από το εκπληκτικό ρυζόγαλό της, που αγοράσαμε σε ένα super market στην Πόθια, όσο και από τη δράση της στα Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αλλά και σε εκθέσεις στη γειτονική Τουρκία!

Απόφοιτος της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων στα 18 της, η Θεοδώρα Κουκουβά, επέστρεψε στο πατρογονικό της, στο Άργος Καλύμνου, και ανέλαβε να εκσυγχρονίσει το παραδοσιακό τυροκομείο του πατέρα της με καινούργια μηχανήματα. Σήμερα, παρά τη ζημιά που προκάλεσε ο κορωναϊός, η Δώρα συνεχίζει να παράγει τυριά διαφόρων ειδών, γιαούρτια και ρυζόγαλα και να κάνει σχέδια για το μέλλον.

Μοναδικό θα έλεγε κανείς εμπόδιο ο παλιόδρομος που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο του αεροδρομίου στην τυροκομική μονάδα της.

Μετά βίας κατάφερα να φτάσω ως εκεί με το παπί και με ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία κατάφερα να επιστρέψω σώος!Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Διακομιχάλης, για τον οποίο πολλά παράπονα άκουσα κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Κάλυμνο, αγρόν αγοράζει! Όταν όμως όλα τα έργα στο νησί έχουν κολλήσει, πιστεύει κανείς ότι θα ασφαλτοστρωθεί, ή θα τσιμεντοποιηθεί έστω, ο μήκους 200 μέτρων κατσικόδρομος που οδηγεί στο τυροκομείο της Δώρας και στα γύρω σπίτια;

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Το κανάλι του αδέσμευτου δημοσιογράφου Ιωσήφ Παπαδόπουλου, με ενδιαφέροντα στον χώρο των υπερελαφρών πτητικών αεραθλητικών μηχανών, των πάσης φύσεως ταξιδίων, των φουσκωτών σκαφών και της θάλασσας, της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής αυτού του τόπου. Με προσέγγιση στις μικρές και ξεχασμένες πατρίδες του Αιγαίου και τους ακρίτες τους. Με ιδιαίτερη προτίμηση σε όσους αποτελούν το υγιές σώμα της ελληνικής κοινωνίας, σ' αυτούς οι οποίοι ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους και σ' αυτούς οι οποίοι απομονώνονται επειδή επιμένουν να αντιστέκονται...
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση