22 Σεπτεμβρίου 2024 | 14:39

Αποφράς ημέρα η σημερινή για την Κάλυμνο

Δημοσιεύτηκε 10:09 - 01/11/2021 Αποφράς ημέρα η σημερινή για την Κάλυμνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφράς ημέρα η σημερινή για την Κάλυμνο. Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο κάηκε και βυθίστηκε το πλοίο μας ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ. Καταστράφηκε ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο των Καλυμνίων. Χάθηκε ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Σ΄ ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ένα ταξίδι  που εγείρει πολλά ερωτηματικά. Ένα άσκοπο ταξίδι προς Πειραιά , αφού κατά την επικρατούσα άποψη η επισκευή και συντήρηση γίνονταν στο δικό μας καρνάγιο, με επάρκεια , ασφάλεια, χωρίς περιττές δαπάνες.

Η διοίκηση της ΑΝΕΚ με πρόεδρο τον κ. Θανάτση Γεώργιο και τον Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη δεν έδωσαν έως και σήμερα καμιά απάντηση, για τους λόγους που οδήγησαν στην ολοσχερή καταστροφή του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ.

Πάνω στα αποκαΐδια του αποτεφρωμένου πλοίου επιχειρούν επικοινωνιακή πολιτική «εμπαίζοντας» τον Καλυμνιακό Λαό.

Ζητούν από τον κόσμο να προτείνει ακόμα και όνομα, για το νέο σκάφος. Παράδοξο αποκαρδιωτικό και προσβλητικό, για όλους μας.

Κύριοι,

Ο Κόσμος ζητά εξυπηρέτηση, θέλει πρόοδο και ανάπτυξη, θέλει διασύνδεση με τον διεθνή αερολιμένα Κω, με τρόπο γρήγορο και άνετο. Δεν μπορεί  ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες να δεινοπαθούν, περιμένοντας ώρες ατέλειωτες στο Μαστιχάρι για να μπορέσουν να ΄ρθουν στην Κάλυμνο. Δεν μπορεί να εκφυλίζεται η προσπάθεια να γίνει η Κάλυμνος τουριστικός προορισμός και οι αναρριχητές  να αγανακτούν και να ταλαιπωρούνται. Δεν μπορεί να προχωρούν μπροστά όλα τα νησιά και εμείς να οδεύουμε ολοταχώς προς τα πίσω. Δεν μπορεί η ΑΝΕΚ από επιχείρηση αναπτυξιακού χαρακτήρα να έχει μετατραπεί σε χώρο βολέματος ημετέρων και συγγενών.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Κάηκε το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ  και οι κύριοι κοκορεύονται  με τα χρήματα που πήραν από τα αποκαΐδια του πλοίου. Η περίεργη καθυστέρηση για την αντικατάσταση του σκάφους, οι περίεργες αλλαγές και η αθέτηση συμφωνιών με ναυπηγεία, η αποφυγή ενημέρωσης των λόγων καταστροφής τους πλοίου, η αποφυγή ενημέρωσης του Δημοτικού συμβουλίου, η αποφυγή ενημέρωσης  για το κόστος κατασκευής, μας οδηγούν σε πολλά και διάφορα συμπεράσματα.

 Εμείς από την θέση της αντιπολίτευσης  , θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Καλυμνιακού Λαού και να εμποδίσουμε την καταστροφική πορεία που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η δημοτική αρχή!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση