23 Σεπτεμβρίου 2024 | 00:17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΔΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε 11:54 - 26/09/2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΔΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Η απαράδεκτη απόφαση της Πρωτοβάθμιας να μπαλώσει όπως όπως το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών μετακινώντας μαθητές από δημοτικό σε δημοτικό, φανερώνει ξανά ότι οι ανάγκες του λαού δεν χωράνε στην πολιτική της κυβέρνησης. 
Είναι συνέχεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των προηγούμενων μηνών, όπου η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις πολλές αντιδράσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, ψήφισε καλοκαιριάτικα 4 (!!!) νόμους που χειροτερεύουν το σχολείο.
Στην περίπτωση του 5ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών ότι οι προσλήψεις που έγιναν φέτος είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες.
Εκτίθεται επίσης η κυβέρνηση που κατηγορεί τους πάντες εκτός από τον εαυτό της για την έξαρση της πανδημίας στα σχολεία, ενώ δεν έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα ούτε μισό μέτρο για να καλύψει τα απαιτούμενα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η εμφάνιση τόσων κρουσμάτων σε μαθητές ήταν προδιαγεγραμμένη.
Ο λαός μόνο με αηδία πρέπει να κοιτά τα πανηγύρια της κυβέρνησης  και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για τα δισεκατομμύρια που πληρώνονται από την τσέπη του και καταλήγουν στις τράπεζες και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως αυτά του περιβόητου Ταμείου Ανάπτυξης. Η κοινή πολιτική τους γραμμή είναι αυτή που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο και ψίχουλα στο λαό.
Χωρίς καθυστερήσεις, να ικανοποιηθεί εδώ και τώρα το δίκαιο αίτημα των γονέων και εκπαιδευτικών του 5ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου. 
Να καλυφθούν όσα κενά υπάρχουν στα σχολεία του νησιού μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Καλούμε το λαό του νησιού να κάνει την μόρφωση των παιδιών μας δική του υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του. Με επαγρύπνηση και μαζικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση