23 Σεπτεμβρίου 2024 | 06:20

Μαστροκούκος: «Αντί ανάπτυξης, αερολογίες και συκοφαντίες» .

Δημοσιεύτηκε 13:02 - 26/08/2021 Μαστροκούκος: «Αντί ανάπτυξης, αερολογίες και συκοφαντίες» .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                ΚΑΛΥΜΝΟΣ 26/08/2021

«Αντί ανάπτυξης, αερολογίες και συκοφαντίες» .

Υπογράφηκε η σύμβαση ναυπήγησης του νέου πλοίου της ΑΝΕΜ στην Κω Έτοιμο σε ένα χρόνο. Δυστυχώς η Κάλυμνος εξακολουθεί μόνο να ταλαιπωρείται. Χωρίς όραμα ,χωρίς στόχο, χωρίς ανάπτυξη. Η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής  πρωτόγνωρη. Αποκρουστικό και αποτρεπτικό το πρόσωπο που προβάλει η δημοτική αρχή. Δεν μας φτάνουν όλα  αυτά, έχουμε και τον κ. Θανάτση. Φυτευτός καλοπληρωμένος πρόεδρος της ΑΝΕΚ. Κάθε τόσο  χύνει όξο και χολή με τα γραφόμενα του. Ψεύδη, ανακρίβειες, ύβρεις , συκοφαντίες, υπεκφυγές. Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το ναυάγιο που οδηγείται η ΑΝΕΚ.

Αντί για πρόοδο και ανάπτυξη κάθε λίγο και λιγάκι βάζει στο στόμα του τον κ. Λελέκη, έναν άνθρωπο λαϊκό, άριστο οικογενειάρχη και πολύ δημιουργικό. Πιστεύει πως έτσι θα στρέφει τα βέλη της Καλυμνιακής κοινωνίας αλλού, και θα καλύψει την ανυπαρξία και την περίεργη λειτουργία του.

Σ αυτήν την κατηφόρα δεν θα μας βρείτε συνεπιβάτες. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να δώσουμε μερικές απαντήσεις, στην απίστευτη λασπολογία σας.

Για την αναφορά  στο Μιχάλη Λελέκη

Κ. Θανάτση, ο αγράμματος Μιχάλης Λελέκης κατάφερε στη θητεία του ως ΑΜΙΣΘΟΣ Πρόεδρος ,την Ναυπήγηση δύο (2 )νέων σκαφών ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ . Αντικατέστησε τις παλαιές μηχανές του «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» με καινούργιες. Έγινε πλήρης ανακαίνιση του πλοίου και του εξοπλισμού του. Μ αυτές τις επενδύσεις πορεύεται  ακόμα η ΑΝΕΚ, για να είστε εσείς σήμερα έμμισθος πρόεδρος της

 

Η. ANEK επί Διοίκησης Λελέκη είχε κέρδη   2,108 εκατομμύρια Ευρώ. Με τιμές στην αγορά πετρελαίων στα ύψη και με πυκνά δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

 

 

Η ΑΝΕΚ από το 2011-2020  (δυο φορές πρόεδρος της ο κ. Θανάτσης) είχε ζημίες  1,755 εκατομμύρια Ευρώ. Με φθηνότερες τιμές στα πετρέλαια και λιγότερα δρομολόγια και την απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών και επισκεπτών.

 

Κ. Θανάτση, η  καταστροφή 2 μηχανών από τα ταχύπλοα σκάφη και η ολική καταστροφή από πυρκαγιά του σκάφους ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ έχουν καταχωρηθεί στο βιογραφικό σας ως Προέδρου!

 

Δεν έχετε λοιπόν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεστε  στο Μιχάλη Λελέκη τον αγράμματο ,του νυκτερινού δημοτικού, όπως  σας αρέσει να επαναλαμβάνετε, εσείς ο μορφωμένος.

 

Για την διοίκηση της ΑΝΕΚ επί δημαρχίας κ. Ρούσου.  

 

Με τα ηγετικά πρόσωπα της τότε παράταξης Ρούσου είστε τωρινοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι. Ο κατακριτέος τότε για σας κ. Μπούκης είναι σήμερα άμεσος συνεργάτης σας. Μπορεί να σας ενημερώσει πλήρως.

 

Για την πολυσυζητημένη υπεξαίρεση.

Και βέβαια υπήρξε η υπεξαίρεση από τον κεντρικό πράκτορα. 

 Έχουν περάσει 10 χρόνια και το ποινικό μέρος της υπόθεσης είναι σε εκκρεμότητα.

 Όμως η απόφαση καταλογισμού των χρημάτων και η επιστροφή τους στα ταμεία της εταιρείας έχει τελεσιδικήσει

 κ. Θανάτση , τι ενέργειες κάνατε για να εισπράξετε τα χρήματα;

Γιατί δεν εφαρμόζετε την απόφαση του δικαστηρίου για να επιστραφούν τα χρήματα στην ΑΝΕΚ;

  Βέβαια όσο δεν μπαίνουν τα χρήματα στα ταμεία της ΑΝΕΚ σας βολεύει ,για να μπορείτε να λασπολογείτε δεξιά και αριστερά. «Το γουδί το γουδοχέρι» και η προπαγάνδα καλά κρατεί.

 

 

Κύριοι, Στα ταμεία της ΑΝΕΚ μπήκε πακτωλός χρημάτων. Τα τελευταία 10 χρόνια, με ένα πρόχειρο υπολογισμό , μπήκαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ «ζεστού χρήματος» μόνο  από Κρατικές επιδοτήσεις.

Δεν υπολογίζουμε τα εκατομμύρια που μπήκαν στα ταμεία από την έκδοση εισιτηρίων, από την μεταφορά εμπορευμάτων και από την μεταφορά  οχημάτων. Στην δεκαετία αυτή είστε για δεύτερη τετραετία ,φυτευτός  πρόεδρος της ΑΝΕΚ.

 

Πού πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια;

Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα, χωρίς να γίνει καμία επένδυση;

Πώς η ΑΝΕΚ, αντί για κέρδη παρουσιάζει ζημίες 1,755 εκατομμύρια Ευρώ;

 

Για τη ναυπήγηση νέου σκάφους και οικονομοτεχνικής  μελέτης για την αντικατάσταση του «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

 Η ΑΝΕΜ στην Κω , χωρίς να λαμβάνει κρατική επιδότηση , ναυπηγεί νέο μεγάλο πλοίο και υπέγραψε σύμβαση μέσα σε μια εβδομάδα από την πρώτη ανακοίνωση.

 Η Ν.Ε.ΛΑΦΣΙ ,συνεργαζόμενη με την ΑΝΕΚ, ναυπήγησε σε μικρό διάστημα δυο (2) ταχύπλοα  πλοία.

Η ΑΝΕΚ έχει να επιδείξει τα αποκαΐδια του βυθισμένου πλοίου  ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, που αποτελούσε κόσμημα στο Αιγαίο και την Κάλυμνο μας,  το 37 χρονών Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ζημίες και προσλήψεις ημετέρων.

 

Καλούμε  το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη να απομακρύνει τον κ. Γ.Θανάτση ,από την ΑΝΕΚ  Αποτελεί  λανθασμένη κι επικίνδυνη επιλογή. Τον καλούμε  άμεσα να αναλάβει προσωπικά να ενημερώσει  τον Καλυμνιακό λαό ξεκάθαρα ,ξάστερα ,χωρίς υπεκφυγές, με διαφάνεια, με παράθεση οικονομικών στοιχείων  για την ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το ’ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» . Να μας γνωρίσει επίσης  αν υπάρχει σχεδιασμός για την προοπτική της ΑΝΕΚ ή στόχος τους είναι η απαξίωση της εταιρίας ώστε να  οδηγηθεί σε λουκέτο με την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής Διοίκησης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση