23 Σεπτεμβρίου 2024 | 08:24

Καλό ''ταξίδι'' τεράστιε ΜΑΝΩΛΗ ΖΗΔΙΑΝΑΚΗ!

Δημοσιεύτηκε 18:27 - 14/08/2021 Καλό ''ταξίδι'' τεράστιε ΜΑΝΩΛΗ ΖΗΔΙΑΝΑΚΗ!


Σοκ στην κοινωνία της Ρόδου, της Καλύμνου και στο αναπηρικό κίνημα, αφού πριν από λίγο ''έφυγε'' σε ηλικία 64 ετών ο Μανώλης Ζηδιανάκης, ο οποίος έδωσε και τη ψυχή του για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ατόμων με αναπηρία!

Πολύ πιο φτωχό είναι από σήμερα είναι το αναπηρικό κίνημα και η κοινωνία της Ρόδου… Πριν από λίγη ώρα «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Μανώλης Ζηδιανάκης, ο οποίος υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Γ.Σ. Δωδεκάνησος και ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τα πάντα για την ανάπτυξη και λειτουργία του αναπηρικού κινήματος στη Ρόδο. Ο Καλύμνιος στην καταγωγή Μανώλης Ζηδιανάκης υπήρξε ένας τεράστιος εργάτης και παρά τα χρόνια προβλήματα υγείας ήταν πάντα εκεί με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη για όλους. Διατέλεσε και για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος και η απώλεια του κάνει πιο φτωχή και την αγαπημένη του ομάδα, αλλά και το αναπηρικό κίνημα της Ρόδου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας, τα οποία τελικά λύγισαν έναν «γίγαντα» της ζωής, έναν άνθρωπο ο οποίος έδωσε και τη ψυχή του για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ατόμων με αναπηρία στη Ρόδο.

Ήταν ιδρυτής και πρόεδρος στον συνδικαλιστικό σύλλογο ατόμων με αναπηρίες από το 1998 έως το 2020 και γενικά ήταν πρωτοστάτης σε οτιδήποτε αφορούσε τα άτομα με αναπηρίες στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Ο Μανώλης ήταν μόνιμος υπάλληλος στο Δήμο Ρόδου και υπεύθυνος για οτιδήποτε αφορούσε τα ΑμεΑ. Η απώλεια του Μανώλη Ζηδιανάκη είναι τεράστια, κάνει πιο φτωχή την κοινωνία της Ρόδου. Είχε πολυομελίτιδα από μολίς μικρός, η οποία του άφησε κινητικά προβλήματα, αλλά ήταν πανταχού παρών. Δυναμικός, αποφασιστικός και πάλεψε μέχρι εσχάτων για μία καλύτερη ζωή. Η απώλεια του Μανώλη Ζηδιανάκη κάνει πιο φτωχή την κοινωνία, τον αθλητισμό και όλους αυτούς για τους οποίους πάλεψε με κάθε τρόπο. Αντίο φίλε μας Μανώλη, θα είσαι αξέχαστος σε όλους. Θα σε θυμόμαστε για πάντα…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΡΟΔΟΥ: ''Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου με βαθιά θλίψη, ενημερώνει για την απώλεια του Μανώλη Ζηδιανάκη, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, σήμερα 14 Αυγούστου 2021 στη Ρόδο. Ο Μανώλης Ζηδιανάκης ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Α.με.Α. υπήρξε επί τριάντα συναπτά έτη πρόεδρος του Συλλόγου μας, από το 1989 μέχρι πριν δύο χρόνια, υπήρξε ιδρυτής   και πρωτεργάτης του. Συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Συλλόγου μας. Ο Μανώλης Ζηδιανάκης, υπήρξε ιστορικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, μέλος του Γ.Σ της ΕΣΑμεΑ από την ίδρυσή της, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του, προσέφερε πάρα πολλά στο αναπηρικό κίνημα , ειδικά στον τόπο του, έδωσε πολλούς αγώνες για την προσβασιμότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του τόπου του αλλά και σε για τη χώρα. Το κενό που αφήνει η απώλεια του, είναι δυσαναπλήρωτο. Συλλυπούμαστε τους οικείους , τους  συγγενείς και φίλους του.

ΕΣΑΜΕΑ:Η ΕΣΑμεΑ θρηνεί την απώλεια του Μανώλη Ζηδιανάκη. Με βαθιά θλίψη η ΕΣΑμεΑ ενημερώνει  ότι ο Μανώλης Ζηδιανάκης, μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σήμερα 14 Αυγούστου στη Ρόδο.  Ο Μανώλης Ζηδιανάκης υπήρξε στυλοβάτης και πρωτεργάτης της συγκρότησης του αναπηρικού κινήματος στη νησιωτική Ελλάδα από το 1989, όταν ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ στη Ρόδο. Ο Μανώλης Ζηδιανάκης, ιστορικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, υπήρξε μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ από την ίδρυσή της, πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ μέχρι πριν δυο χρόνια, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου. 
Το κενό που αφήνει ο Μανώλης Ζηδιανάκης είναι δυσαναπλήρωτο. Υπήρξε από τα πιο αγαπημένα στελέχη του αναπηρικού κινήματος σε όλη τη χώρα. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ οι αγώνες που έδωσε, για την προσβασιμότητα στον τόπο του, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε όλη τη χώρα, πάντα με ένα χαμόγελο, ένα χωρατό, αλλά και με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ταυτόχρονα. Συλλυπούμαστε την οικογένειά του, τους φίλους του, όλους όσους τον γνώρισαν και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τον τόπο και τον χρόνο της κηδείας του Μανώλη Ζηδιανάκη.

12sports.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση