23 Σεπτεμβρίου 2024 | 18:23

Ερώτηση Μαστροκούκου για προσλήψεις σε Α.Ε. Δήμου και ΑΝΕΚ

Δημοσιεύτηκε 11:53 - 01/07/2021 Ερώτηση Μαστροκούκου για προσλήψεις σε Α.Ε.  Δήμου και ΑΝΕΚ

Προς:

1. Την «Κάλυμνος Πολυδραστική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» (υπόψιν κ. Ηλία Τσέρου, προέδρου του ΔΣ και Αντιδημάρχου Οικονομικών), και

2. Την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Καλύμνου ΑΕ - ΑΝΕΚ ΑΕ (υπόψιν κ. Γεωργίου Θανάτση, προέδρου του ΔΣ).

 

Κύριοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι φωνές και τα δικαιολογημένα ομολογουμένως παράπονα συμπατριωτών μας, σχετικά με κάποιες προσλήψεις συμπολιτών μας στις παραπάνω αντίστοιχες εταιρείες του Δήμου μας. Ως γνωστόν,  έχω ήδη αναφερθεί δημοσίως σ’αυτές και, σε αντίθεση με τα αντανακλαστικά που επιδεικνύεται σ’ άλλες περιπτώσεις, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εκ μέρους σας αντίδραση (διάψευση ή μη), ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη βασιμότητα της παραπάνω πληροφορίας.    

Τονίζεται, ότι υπάρχει έντονη φημολογία, πως πρόκειται για προσλήψεις ημετέρων προσώπων της δημοτικής αρχής, ενώ, ειδικά στην ΑΝΕΚ, αναφερόμαστε σε πρόσληψη στα γραφεία της εταιρείας και όχι σε ναυτικό/ούς.

Με δεδομένη την οικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια το νησί μας, την έκρηξη της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας, αλλά και επειδή δεν δημοσιοποιούνται (μέσω διαύγειας κλπ) τέτοιες ενέργειες, σας ζητούμε να μας γνωρίσετε, αντιστοίχως, τα εξής:

Ισχύουν οι φήμες περί προσλήψεων συμπατριωτών μας στις αντίστοιχες εταιρείες του Δήμου μας;
Αν ναι, γνωρίστε μας τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής που λάβατε υπόψη σας για τις αντίστοιχες προσλήψεις.

Επειδή το έννομο συμφέρον μου είναι προφανές, το δε ενδιαφέρον μου για τα δρώμενα στο Δήμο μας, αλλά και τις δημοτικές μας εταιρείες μεγάλο και δεδομένο.

Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλώ για τις δικές σας, άμεσες, νόμιμες ενέργειες. 

       

                                   Ο Αιτών

 

 

 

Ιωάννης Στ. Μαστροκούκος

    

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση