23 Σεπτεμβρίου 2024 | 20:21

Πανελλήνια διάκριση για το 2ο Δημ. Σχολείο Πόλεως Καλύμνου

Δημοσιεύτηκε 10:44 - 24/06/2021 Πανελλήνια διάκριση για το 2ο Δημ. Σχολείο Πόλεως Καλύμνου

Μία ακόμη διάκριση για το σχολείο μας, αυτήν τη φορά  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Φωτοϊστορίας», που προκήρυξε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο των Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου»», «Μαθαίνω για τα Δάση» και «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

 

Οι μαθητές/τριες της Β2 τάξης, με την επιμέλεια του δασκάλου τους κ. Μπουτκάρη Μιχάλη, κατάφεραν να αποσπάσουν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, με τη φωτοϊστορία τους με τίτλο «Ξεκαθάρισμα στην άκρη της Θάλασσας».

 

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον δάσκαλό τους, που παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και τη φετινή χρονιά και οδήγησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των σχολικών μονάδων λόγω COVID-19, κατάφεραν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό και να αναδείξουν τη δουλειά τους, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση:

 

1ο Βραβείο:2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου(Β’ τάξη), «Ξεκαθάρισμα στην άκρη της Θάλασσας»

2ο Βραβείο:1/θέσιο ΜΔΣΠΑ Μαράσλειο, «Πώς θα 'θελα την πόλη μου»

3ο Βραβείο:Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών (ΣΤ’ τάξη), «Εδώ είμαι! Με βλέπεις; Με ακούς;» & Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Εύβοιας, «Αλλάζω την αυλή του σχολείου»

 

Οι νικήτριες ομάδες επιλέχτηκαν από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών και των τριών Δικτύων, οι οποίοι αξιολόγησαν τις φωτοϊστορίες των σχολείων με βάση τις προδιαγραφές-κριτήρια που είχαν οριστεί στην επιστολή προκήρυξης του Διαγωνισμού. Επιπλέον, στην επιλογή των διακριθέντων σχολείων συνέβαλαν και τα παρακάτω κριτήρια:

1.Η ανταπόκριση οπτικού λόγου (φωτογραφιών) στο λεκτικό κείμενο.

2.Κατά πόσο η σύνδεση λόγου-εικόνας (ως πολυτροπικό κείμενο) αναδεικνύουν ένα κρίσιμο ζήτημα (τοπικό) που αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη.

3.Η ποιότητα του λόγου (κριτήρια ανάλογα με τη βαθμίδα και την ηλικία) σε σχέση με τα κριτήρια του διαγωνισμού για το λόγο.

4.Η αισθητική εικόνας (αναπαραστατικότητα του πραγματικού, φαντασία).

5.Η συναισθηματική προσέγγιση του θέματος ώστε να αποκτά επικοινωνιακή διάσταση.

 

Ο διευθυντής του 2ου Δημ. Σχολείου Πόλεως Καλύμνου

Θεοφιλίδης Γιάννης


Προσαρμοσμένη αναζήτηση