24 Σεπτεμβρίου 2024 | 00:28

Μαύρος Γιώργος: Η ακίνητη περιουσία του δήμου μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο κατά την άσκηση της δημοτικής πολιτικής.

Δημοσιεύτηκε 12:39 - 16/06/2021 Μαύρος Γιώργος: Η ακίνητη περιουσία του δήμου μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο κατά την άσκηση της δημοτικής πολιτικής.

Κάλυμνος, 16/6/2021

 

Κύριε δήμαρχε,

 

Η ακίνητη περιουσία του δήμου μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο κατά την άσκηση της δημοτικής πολιτικής.

 Τα οφέλη από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας είναι σίγουρο πως θα είναι σημαντικά, αφού από τη μια μεριά ο δήμος αναμένεται να αυξήσει τα εισοδήματά του από τις μισθώσεις ακινήτων και από την άλλη η αξιοποίηση του συνόλου των ακινήτων θα συμβάλλει στην καλύτερη άσκηση της δημοτικής πολιτικής και στη μεγαλύτερη ωφέλεια των δημοτών.

Στην Κάλυμνο, παρόλο που υπάρχει σημαντικός αριθμός εγγεγραμμένων ακινήτων στην περιουσία του Δήμου, που είτε βρίσκονται στην Κάλυμνο είτε και εκτός Καλύμνου ( πχ Τσαμαδού), δεν παρατηρείται κάποια προσπάθεια αξιοποίησης αυτής με εξαίρεση τα καταστήματα που βρίσκονται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου και τον ελαιώνα της Ψερίμου.

Η δραστηριότητα αυτή από την πλευρά του δήμου μας μπορεί να προκαλέσει οικονομικά οφέλη για τον Δήμο αλλά μπορεί επιπλέον να έχει και κοινωνικό χαρακτήρα με την ενοικίαση οικοπέδων προς αξιοποίηση από συμπατριώτες μας που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσετε:

 

1) Πόσα και ποια ακίνητα του Δήμου ενοικιάζονται αυτήν την στιγμή;

2) Υπάρχει προγραμματισμός για αξιοποίηση και άλλων περιουσιακών στοιχείων του δήμου;

3) Έχει δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη βάση πληροφοριών για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου, προκειμένου κάποιος ενδιαφερόμενος να μπορεί να εξετάσει;

4) Τι προγραμματισμός υπάρχει με τη δημοτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται εκτός Καλύμνου;

 

 

                                                                                                                    

                                                                                                                         Για την παράταξη,

 

Ο επικεφαλής

ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση