24 Σεπτεμβρίου 2024 | 06:30

Υπηρεσίες πληροφόρησης υγείας μέσω τηλεσυνεδρίας (βιντεοκλήση) για τους κατοίκους κατοίκων των νησιών Τελένδου, Ψερίμου, Αγαθονησίου, Λειψών, Κάσου, Νισύρου, Καστελλορίζου, Τήλου και Χάλκης.

Δημοσιεύτηκε 09:27 - 01/06/2021 Υπηρεσίες πληροφόρησης υγείας μέσω τηλεσυνεδρίας (βιντεοκλήση) για τους κατοίκους  κατοίκων των νησιών Τελένδου, Ψερίμου, Αγαθονησίου, Λειψών, Κάσου, Νισύρου, Καστελλορίζου, Τήλου και Χάλκης.

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Ξεκίνησε από  31-05-2021  η εφαρμογή του προγράμματος «Αγκαλιάζουμε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου». Το τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου ενημερώνει ήδη  από χθες τους πολίτες   που δικαιούνται να παραλάβουν ένα voucher  , το οποίο θα τους επιτρέπει την πρόσβαση στην υπηρεσία πληροφόρησης υγείας  Dr online. Το  πρόγραμμα , προσφέρεται από την Εταιρεία ΝΝΗELLAS και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

  Πρόκειται για μια εφαρμογή  που μειώνει την απόσταση μεταξύ γιατρού και ασθενούς με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δίνοντας  τη δυνατότητα τηλεσυνεδρίας  μέσω βιντεοκλήσης  ή chat , με γιατρούς. Η υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους δικαιούχους  πολίτες και θα είναι διαθέσιμη  όλο το 24ωρο , 7 ημέρες την εβδομάδα και  μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.

      Όπως ήδη έχει κοινοποιηθεί μέσω των Μ.Μ.Ε.  , ενεργοποιείται  ένα πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης  που απευθύνεται σε 10.000 πολίτες   της Δωδεκανήσου. Εντάσσονται  σ΄αυτό οι κάτοικοι  των 15 απομακρυσμένων Δήμων της Δωδεκανήσου  που λαμβάνουν υποστήριξη  από τις Κοινωνικές Δομές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και το σύνολο των κατοίκων των νησιών Τελένδου, Ψερίμου, Αγαθονησίου, Λειψών, Κάσου, Νισύρου, Καστελλορίζου, Τήλου και Χάλκης.

 

    Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

 

                                                       ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡ. ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση