24 Σεπτεμβρίου 2024 | 06:25

Παράταξη Μαστροκούλου: « Αξιοποιείστε την δυναμική του Δημοτικού Συμβουλίου»

Δημοσιεύτηκε 14:49 - 31/05/2021 Παράταξη Μαστροκούλου: « Αξιοποιείστε την δυναμική του Δημοτικού Συμβουλίου»

« Αξιοποιείστε την δυναμική του Δημοτικού Συμβουλίου»

Κύριε Δήμαρχε,

Αλλεπάλληλα είναι τα αιτήματά μας ,για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Η Κάλυμνος, επιβάλλεται και πρέπει να έχει ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές της ,που προκάλεσε  το παρατεταμένο lock down.

Στο από 18/05/2021 έγγραφό μας, καταθέσαμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο σειρά προτάσεων και ζητάμε την έκτακτη σύγκλισή του. Μεταξύ των αιτημάτων μας, είναι και η  διεκδίκηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.

Κύριε δήμαρχε, πέντε  γειτονικά μας νησιά, μεταξύ των οποίων η Κως και η Λέρος απολαμβάνουν το μέτρο του μειωμένου κατά 30%  Φ.Π.Α. Το προσωρινό αυτό ευεργέτημα ,λόγω των μεταναστευτικών ροών, τείνει να μετατραπεί σε μόνιμο. Το μέτρο  είναι σπουδαίο, για την ενίσχυση των ανθρώπων και της οικονομίας  αυτών των νησιών.

Κύριε Δήμαρχε,

Πώς θα αντέξει η Κάλυμνος, που βρίσκεται στο ενδιάμεσο, αυτή την μορφή του αθέμητου ανταγωνισμού, που επιβάλλει η Πολιτεία;

Πώς θα σταθεί η οικονομία του νησιού μας, όταν λόγω Φ.Π.Α. είναι κατά 30% ακριβότερη, από τα διπλανά νησιά;

Πώς θα ανταπεξέλθουν οι έμποροι όταν τα προϊόντα  που έρχονται από τα διπλανά νησιά είναι κατά 30% φθηνότερα, λόγω μειωμένου Φ.Π.Α.;

Πώς θα αντέξουν οι αγρότες μας; Πώς θα αντέξουν οι επιχειρήσεις; Πως θα κρατηθούν οι άνθρωποι του τουρισμού;   Ο κατάλογος είναι μακρύς!

Κύριε Δήμαρχε,

Η από 13 Οκτωβρίου 2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ζητά τη μείωση των σημερινών συντελεστών Φ.Π.Α, πήγε στα αζήτητα. Οι αποφάσεις κ. Δήμαρχε, στηρίζονται  και υλοποιούνται με ισχυρή και δυναμική διεκδίκηση. Άλλως αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου,  και άσφαιρη επικοινωνιακή πολιτική.

Τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα , λόγω του πρωτοφανούς παρατεταμένου lock down, ισχυροποιούν το δίκαιο αίτημα της Καλύμνου, για μειωμένο Φ.Π.Α. Καμιά άλλη περιοχή  της Πατρίδας μας, δεν έχει υποστεί τέτοιο κοινωνικό και οικονομικό τσάκισμα.

Κ. Δήμαρχε,

Καλείστε, όπως προβείτε σε άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου .

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ, να απαιτεί την άμεση στήριξη όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Καλύμνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ, να απαιτεί την μείωση κατά 30% στον Φ.Π.Α. όπως  ακριβώς και στα διπλανά μας νησιά, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν.

Η Κάλυμνος συντεταγμένα, οργανωμένα και  με  ενότητα ,  απαιτεί ισονομία και ισοπολιτεία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μαστροκούκος Γιάννης, Λελέκης Μιχάλης, Κάτρη Αναστασία, Καμπουράκης Μιχάλης, Κάτρης Μιχάλης, Μακρινάκης Κώστας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση