24 Σεπτεμβρίου 2024 | 08:16

Δελτίο τύπου από Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου

Δημοσιεύτηκε 12:07 - 26/05/2021 Δελτίο τύπου από Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

   Όλα τα Δελτία Τύπου που αποστέλλονται από τον Ι.Σ.Ε.Κ. έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου.

   Ο Ι.Σ.Ε.Κ. δεν είναι πολιτικός φορέας και ως εκ τούτου ούτε έχει τη θέληση ούτε και τη δύναμη να χειραγωγήσει τις ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων όπως π.χ. του Μέρα25 και πολιτικών παρατάξεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2ου βαθμού όπως π.χ. του τέως Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και επίτιμου Δημότη Καλύμνου                  κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.

   Από τα μέσα του 2020 πρώτος ο Ι.Σ.Ε.Κ. είχε ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ την πρόσληψη ιατρών στα Π.Ι. Βαθέως και Ψερίμου και την άμεση λειτουργία τους. 

   Το αίτημα μας υλοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 με την υπ. αριθμό Γ4β/10794 -23/02/2021 απόφαση του Γεν. Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου και με ισχύ έως 30/06/2021 που εντάσσει έναν ιδιώτη Ιατρό Γενικής Ιατρικής, που ήταν αποκλειστική επιλογή της 2ης ΥΠΕ, στα Π.Ι. Βαθέως και Ψερίμου.

   Τη απόφαση αυτή εκτός από τον Ι.Σ.Ε.Κ. γνώριζαν ο τέως Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο Δήμαρχος Καλύμνου και ο εκτελών χρέη Διοικητή στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλύμνου, Δ.Ι.Υ. κ. Αθανάσιος Λάμπου.

   Αρχές Μαρτίου δύο έγκριτοι τοπικοί δημοσιογράφοι πήραν συνέντευξη από τον Γενικό Ιατρό στο Π. Ιατρείο Βαθέως. Επίσης ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ε.Κ. το έχει αναφέρει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις του σε Δωδεκανησιακά μέσα.

   Χθες σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Έπαρχος ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι έχει διοριστεί ιατρός στα Π.Ι. Βαθέως και Ψερίμου.

   Επιθυμία του Δ.Σ. του Ι.Σ.Ε.Κ. είναι να κλείσει έως εδώ αυτή την αντιπαράθεση και να προσκαλέσει με τη σειρά του τον κ. Έπαρχο στα γραφεία μας ούτως ώστε να χαράξουμε από κοινού μία νέα πορεία για θέματα υγείας προς όφελος των πολιτών της Π.Ε. Καλύμνου.   

 

 

Από τον Ι.Σ.Ε.Κ.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση