24 Σεπτεμβρίου 2024 | 12:08

Διακομιχάλης: " Η επίσκεψη έγινε την ώρα που ήταν η ενδεδειγμένη, ο δήμος και η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία έκαναν αυτό που έπρεπε"

Δημοσιεύτηκε 17:48 - 22/05/2021 Διακομιχάλης: " Η επίσκεψη έγινε την ώρα που ήταν η ενδεδειγμένη, ο δήμος και η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία έκαναν αυτό που έπρεπε"

 Ιδιαίτερα αισιόδοξος φάνηκε ο δήμαρχος Καλύμνου στη συνέντευξη τύπου για την επίσκεψη του κλιμάκιου που βρέθηκε στο νησί για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με την πανδημία.

Αρχικά μάθαμε ότι το νησί ανοίγει τη Δευτέρα με την προειδοποίηση όμως ότι μη συμμόρφωση και μη τήρηση των μέτρων θα σημαίνει δεκαήμερο τοπικό lockdown.

Ο κύριος Διακομιχάλης έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους για να καθαρίσει το νησί.

Σε πιο πρακτικά ζητήματα μάθαμε ότι ζητήθηκε να υπάρχουν μόνιτορ πάνω από όλα τα κρεβάτια στο νοσοκομείο καθώς και ότι το νησί θα προμηθευτεί από πρώτη Ιουνίου ένα καινούριο ασθενοφόρο ενώ ζήτησε και ένα μεγαλύτερο μεταχειρισμένο.

  Υποστήριξε ότι το κλιμάκιο βρίσκεται από εχθές στο νοσοκομείο και δίνει λύσεις και κατευθύνσεις σε θέματα οργάνωσης ενώ ο κύριος Χαρδαλιάς ενέκρινε τη μετάθεση έξι αστυνομικών στο νησί μας για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο δήμαρχος προειδοποίησε για αυστηρή αστυνόμευση και συγκεκριμένα είπε ότι δε φοβάται το πολιτικό κόστος αυτής της απόφασης.

Τέλος και μετα από ερωτήσεις παρευρισκόμενων δημοσιογράφων ο κύριος Διακομιχάλης ισχυρίστηκε ότι η συνεννόηση με το κεντρικό κράτος ήταν συνεχής εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα και ότι " ο δήμος και η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία έκαναν αυτό που έπρεπε",  ενώ όσον αφορά τον τουρισμό τόνισε πως έχει υπάρξει επαφή με Αγγλίδα δημοσιογράφο της Guardian  ώστε να επισκεφθεί το νησί για να το διαφημίσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα βίντο που ακολουθούν

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση