24 Σεπτεμβρίου 2024 | 20:13

Η παράταξη Γαλουζή για την κατάσταση στην Κάλυμνο

Δημοσιεύτηκε 20:58 - 08/05/2021 Η παράταξη Γαλουζή για την κατάσταση στην Κάλυμνο

Από το κακό …στο χειρότερο

Η Κάλυμνος μετά από 3 μήνες σε βαθύ κόκκινο Lockdown βρίσκεται σε καθεστώς καθολικού Lockdown και μάλιστα σε παράταση έως την 17η Μαΐου 2021. Το θέμα της διάδοσης του κορωνοιού είναι πολυπαραγοντικό και ευθύνες μπορούν να εντοπιστούν σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας (κυβέρνηση-περιφέρεια-Δήμος) και σε κάθε επίπεδο υπευθυνότητας (συλλογικό -ατομικό).

Α. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: Η Κάλυμνος από αρχές Φεβρουαρίου βρίσκεται σε επίπεδο πολύ αυστηρής επιτήρησης. Είναι πολύ μεγάλο το διάστημα ,για να ισχύουν τα ίδια μέτρα και μάλιστα σε υψηλό βαθμό αυστηρότητας. Έπρεπε να υπάρχει κλιμάκωση - αποκλιμάκωση ανάλογα με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων και διαφοροποιημένη προσέγγιση που θα λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού. Επίσης ,ενώ η Πολιτική Προστασία επισκεπτόταν όλα τα μέρη που βρίσκονταν σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, ώστε να ελέγχει την κατάσταση από κοντά και να λαμβάνει τα καταλληλότερα κάθε φορά μέτρα αυτό δε συνέβη στην περίπτωση του νησιού μας. Γιατί άραγε;

Β. ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: Η δημοτική αρχή απούσα .Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και οργάνωσης ,η υιοθέτηση του ανώδυνου ρόλου του απλού παρατηρητή ,που δεν πιέζει κεντρικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού, οδήγησε την Κάλυμνο σε αδιέξοδο , τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και λιανεμπορίου στην απόγνωση, τον πρωτογενή τομέα και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε μαρασμό την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκονται σε φάση εκκίνησης.

Η μοναδική πρόταση του δημάρχου μερικές ημέρες πριν σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ1. Αντί να ζητήσει επιτάχυνση των εμβολιασμών, τη δημιουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων ,εμβολιασμούς όσων κατοίκων του νησιού το επιθυμούν -ανεξαρτήτως ηλικίας- ,την ενίσχυση του νοσοκομείου μας σε υλικοτεχνική υποδομή ,σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού (ιατρικού ,νοσηλευτικού ,διοικητικού ) την τοποθέτηση διοικητού στο νοσοκομείο που παραμένει ακέφαλο τους τελευταίους 4 μήνες κλπ. ο δήμαρχος ζήτησε « να γίνουν ομαδικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος», άποψη που προκάλεσε τη θυμηδία των δημοσιογράφων. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος ξεχνά ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ.237/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυμνίων.

Γ. Ατομική ευθύνη ή συλλογική υπευθυνότητα : Υπαρκτή αλλά αυξάνεται όσο υπολειτουργούν οι παραπάνω παράγοντες. Ωστόσο ,αυτό δε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κάλυψη λαθών σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας.

Για την παράταξη

Ο επικεφαλής

Ιωάννης Γαλουζής

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων


 


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση