24 Σεπτεμβρίου 2024 | 22:27

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλύμνου για την πανδημία

Δημοσιεύτηκε 21:55 - 06/05/2021 Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλύμνου για την πανδημία

 

Για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί μας.

Δυστυχώς το νησί μας, έπειτα από 11 βδομάδες που βρίσκετε σε βαθύ κόκκινο,  μπαίνει σε καθεστώς ακόμα πιο αυστηρού lockdown, με το λαό του νησιού, τους μικρούς ελευθεροεπαγγελματίες, τους παραγωγούς του νησιού να βρίσκονται σε απόγνωση. Απόγνωση και εξαιτίας της εγκατάλειψης που βιώνουν από όλα τα επίπεδα της εξουσίας, κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος. 

Το ΚΚΕ από τη πρώτη στιγμή καλούσε σε σεβασμό στα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, αλλά και μαζικός αγώνας  για την προστασία της υγείας του λαού. Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, φωνή που πρέπει σήμερα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά!

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης με το άνοιξε κλείσε, είναι βούτυρο στο ψωμί όσων αρνούνται  να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας ή και αρνούνται την ύπαρξη του covid-19. Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η λειψή εφαρμογή των μέτρων σε, κάποιους, ναούς τη περίοδο του Πάσχα, ευνόησαν τη υπερμετάδοση του ιού. Ενώ οι εικόνες τη μέρα του Πάσχα, με το ρεσιτάλ πυροτεχνημάτων και συγχρωτισμού για το οποίο την ευθύνη στο ακέραιο φέρει ο Δήμος,  καθώς και τις επόμενες έδειξαν ότι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι, όπως και τελικά είναι, χειρότερη από αυτή που μέχρι σήμερα είχαμε ζήσει.

Σαφώς υπάρχει το στοιχείο της ατομικής ευθύνης. Κάτι που όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση το έκανε σημαία, για να κρύψει τις δικές της τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες.

Ευθύνες που ξεκινούν από την ασυδοσία που επικρατεί σε μεγάλους χώρους δουλειάς με υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο. Από την αδιαφορία απέναντι στη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, με άνοιγμα σχολείων, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο υγειονομικής προστασίας μαθητών-εκπαιδευτικών και γονιών. Το ζήσαμε πολύ καλά και με τρόπο κωμικοτραγικό, τη περίοδο μετά το Χριστούγεννα, που τα σχολεία άνοιξαν για λίγες μέρες και έπειτα πάλι τα κεφάλια μέσα.

Εγκληματικές ευθύνες που ακόμα και σήμερα, με δεδομένη τη κατάστασης όχι μόνο στη Κάλυμνο αλλά σε όλη την Ελλάδα, αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει μετατρέψει όλο το σύστημα υγεία σε, μονάδες αντιμετώπισης μιας νόσου, με πετσοκομμένους και τους διαθέσιμους πόρους.   Και για του λόγου το αληθές, ο προϋπολογισμός για την Υγεία, μειωμένος κατά 600εκ. Ευρώ και για το Νοσοκομείο του νησιού μας μειωμένος κατά 100.000 περίπου (μόνο φέτος).

Και ενώ υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια να μας πείσουν ότι φταίει το δέντρο (η ατομική ευθύνη) αρνούνται να δούνε το δάσος (την ευθύνη του κράτους απέναντι στο λαό). Γνωστό και χιλιοειπωμένο επιχείρημα, από όλους αυτούς που έλεγαν με τα μνημόνια, ότι εμείς φταίμε για την κατάσταση της χώρας με τους υψηλούς μισθούς (!!!), ότι οι εργατικοί αγώνες φταίνε που φεύγανε οι επιχειρήσεις, που αυτοί χρηματοδοτούσαν για να πάνε στη Βουλγαρία, ότι φταίνε για τη κατάντια μας οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι (κάποιοι σήμερα έγιναν αφανείς ήρωες) και πολλά άλλα…

Απέναντι στην ατομική ευθύνη εμείς προβάλλουμε τη συλλογική!

Με λόγια καθαρά λέμε ότι, η διεκδίκηση, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε,  υψηλού επιπέδου Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, αφορά το σύνολο του λαού μας. Δεν πρέπει να σκοντάφτει σε αντεπιστημονικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις, που την επόμενη μέρα θα αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερο, για την παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

Σήμερα η επιβράβευση για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, είναι μόνο ο μαζικός αγώνας για τη διεκδίκηση στη κάλυψη όλων των κενών στα Νοσοκομεία και περιφερειακά Ιατρεία όλης της χώρας. Ο μαζικός εθελοντικός εμβολιασμός με όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια, από όπου και αν αυτά προέρχονται.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση, να πάρει μέτρα ΤΩΡΑ !

  • Να στηριχτούν άμεσα και χωρίς καμία προϋπόθεση όλοι οι εργαζόμενοι, οι μικροί και μεσαίοι ελευθεροεπαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι παραγωγοί και ψαράδες.
  •  Να προσληφθεί με μόνιμες σχέσεις εργασίας όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας Ψερίμου – Βαθύ – Τελένδου, καθώς και στο Δήμο της Καλύμνου, ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που υπάρχει.
  • Να προμηθευτεί το Νοσοκομείο όλο τον σύγχρονο απαιτούμενο εξοπλισμό και όποιο άλλο υλικό χρειάζεται για να λειτουργήσει σύμφωνα με τις συνθήκες covid και να μην επαφίεται σε ̈γενναιόδωρες δωρεές ̈.
  • Να πραγματοποιηθούν άμεσα και ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό του νησιού, με ευθύνη εκπαιδευμένων υγειονομικών και σε αντιπαράθεση με τη λογική της «αυτοδιάγνωσης» με τα ατομικά τεστ που προωθεί η κυβέρνηση, σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού όπως Super Market.

Χούλλης Σάκης

Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

& Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση