25 Σεπτεμβρίου 2024 | 00:23

Τώρα μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών- ουσιαστικά μέτρα θωράκισης της δημόσιας υγείας

Δημοσιεύτηκε 11:05 - 29/04/2021 Τώρα μαζικές μόνιμες  προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών- ουσιαστικά μέτρα θωράκισης  της δημόσιας υγείας

Η Κάλυμνος βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο και περιοριστικά μέτρα εδώ και δέκα εβδομάδες.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου τώρα  αναγκάζεται να μετατρέψει αποθήκες(!)σε δωμάτια για ασθενείς covid-19 γιατί όπως φαίνεται τα περιοριστικά μέτρα, από μόνα τους δεν αρκούν και  η εξάπλωση  του ιού έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις .Παρόλα αυτά αυξάνει τις κλίνες covid χωρίς την απαραίτητη αύξηση του νοσηλευτικού ή ιατρικού  προσωπικού.

Στον ένα χρόνο  πανδημίας  και το Νοσοκομείο Καλύμνου κινδύνεψε να μείνει χωρίς οξυγόνο γιατί η δαπάνη για προμήθεια   με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ξεπερνούσε τον  προϋπολογισμό .

Οι τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλύμνου είναι γνωστές από τις πολλαπλές καταγγελίες των εργαζομένων και τα συνεχή αιτήματα των κατοίκων του νησιού για προσλήψεις και λήψη μέτρων προστασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το «βιολί-βιολάκι». Ατομική ευθύνη-self test-,αντιφατικά μηνύματα με άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα όπως βολεύει τους tour operators,συμμετοχή  σε θρησκευτικές τελετές με αυξημένη σύνθεση, μεγαλοστομίες για το τέλος της πανδημίας με τον εμβολιασμό  σε ρυθμούς πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Τέτοιου είδους παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας είναι που φουντώνουν ανορθολογικές απόψεις και ανεύθυνη στάση που παρατηρείται σε ορισμένους  και στο νησί με αποτέλεσμα να θρηνούμε νεκρούς και κόσμος να ταλαιπωρείται.

Η αγωνία του λαού μας για την ίδια του τη ζωή είναι δικαιολογημένη.

Το ΚΚΕ απαιτεί  από την Κυβέρνηση, να πάρει μέτρα ΤΩΡΑ !

Να προσληφθεί με μόνιμες σχέσεις εργασίας όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας Ψερίμου – Βαθύ – Τελένδου, καθώς και στο Δήμο της Καλύμνου, ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που υπάρχει.

Να προμηθευτεί το Νοσοκομείο όλο τον σύγχρονο  απαιτούμενο εξοπλισμό  και όποιο  άλλο υλικό χρειάζεται για να λειτουργήσει σύμφωνα με τις συνθήκες covid και να μην επαφίεται σε ¨γενναιόδωρες δωρεές¨.

Να πραγματοποιηθούν άμεσα και ανά τακτά διαστήματα  δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό του νησιού, με ευθύνη εκπαιδευμένων υγειονομικών και σε αντιπαράθεση με τη λογική της «αυτοδιάγνωσης» με τα ατομικά τεστ που προωθεί η κυβέρνηση, σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού όπως Super Market.

Πλήρη και έγκυρη ενημέρωση του λαού για την κατάσταση της πανδημίας στο νησί

 

Για την εξασφάλιση όλων των μέσων θεραπείας και φαρμάκων, όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων - όπου και αν παράγονται - για τον μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση