25 Σεπτεμβρίου 2024 | 04:39

Αίτημα δρομολόγησης σύγχρονου πλοίου στην άγονη γραμμή Σητείας - Κάσου - Καρπάθου- Χάλκης- Ρόδου»

Δημοσιεύτηκε 12:17 - 20/04/2021 Αίτημα δρομολόγησης σύγχρονου πλοίου στην άγονη γραμμή Σητείας - Κάσου - Καρπάθου- Χάλκης- Ρόδου»

ΘΕΜΑ:         «Αίτημα δρομολόγησης σύγχρονου πλοίου στην άγονη γραμμή Σητείας-

Κάσου- Καρπάθου- Χάλκης- Ρόδου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Με κοινή επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς, οι Δήμαρχοι της Σητείας, της Ηρωικής Νήσου Κάσου, της Καρπάθου, της Χάλκης και της Ρόδου ζητούν τη δρομολόγηση σύγχρονου πλοίου στην άγονη γραμμή, που συνδέει τα λιμάνια των νησιών τους με την Ρόδο, κατά την εαρινή και την θερινή περίοδο. Τα αποτελέσματα σύνδεσης των νησιών με σύγχρονο πλοίο έγιναν αμέσως αντιληπτά, τον περασμένο χρόνο. Όπως επισημαίνουν, παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης, με θετική συνέπεια την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στα ανωτέρω νησιά. Παράλληλα, αναφέρουν και τονίζουν οι άνω Δήμαρχοι την ανάγκη αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της ως άνω άγονης γραμμής, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλων των νησιών αλλά και στην ενδυνάμωση των σχέσεων των νησιωτών μεταξύ τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε άμεσα να προβείτε στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ανωτέρω νησιών, δρομολογώντας σύγχρονα πλοία στην εν λόγω άγονη γραμμή, που συνδέει τα λιμάνια τους με την Ρόδο;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Απαντηση

ΘΕΜΑ: «Απάντηση της υπ' αριθ. πρωτ. 1516/22-02-2021 Αναφοράς της Βουλευτή κας Τ. Ιατρίδη

και της υπ' αριθ. πρωτ. 4572/25-2-2021 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλου».

Αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα στα εν θέματι Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σας γνωρίζουμε ότι στην από 18-02-2021 συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δόθηκε, μεταξύ άλλων, θετική γνωμοδότηση για την προκήρυξη της δρομολογιακής γραμμής «ΡΟΔΟΣ - ΧΑΛΚΗ - ΚΑΡΠΑΘΟΣ - ΚΑΣΟΣ - ΣΗΤΕΙΑ και επιστροφή», με την εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα, τη θερινή περίοδο, από 19-04-2021 έως 03-10-2021, με επιβατηγό - οχηματαγωγό - ταχύπλοο πλοίο και εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη.

Τονίζεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο δίκτυο θαλάσσιων συγκοινωνιών, καταβάλλει πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίλυση οιωνδήποτε προβλημάτων προκύπτουν, εγκρίνοντας αφενός έκτακτα δρομολόγια, αφετέρου έκτακτες προσεγγίσεις πλοίων όπου υφίσταται συγκεκριμένη μεταφορική ανάγκη, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των παραγωγικών τάξεων των νησιών. Παράλληλα, εξετάζει θετικά κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και πρόταση που στοχεύει στην αύξηση της προσφοράς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση