25 Σεπτεμβρίου 2024 | 10:21

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Δημοσιεύτηκε 13:40 - 09/04/2021 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

«Στα Δωδεκάνησα υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να συστήσουν δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας και να αποκτήσουν εισόδημα», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής ανέλαβε πρωτοβουλία για να αρθούν τα εμπόδια του ν.4423 του 2016, που καθιστά απαγορευτική τη σύσταση δασικών συνεταιρισμών στα νησιά.

Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για να αποκτήσουν την ιδιότητα του δασεργάτη, πολίτες που θέλουν να αποτελέσουν μέλη ενός δασικού συνεταιρισμού.

Στην περίπτωση νησιωτικών περιοχών, όπως τα Δωδεκάνησα, αυτό δεν ισχύει αφού η Διεύθυνση Δασών αναλαμβάνει μεν τη θεωρητική εκπαίδευση, αλλά η πρακτική θα πρέπει να γίνει σε δασικό συνεταιρισμό εκτός νομού.

Ο κ. Κόνσολας, στην παρέμβασή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέρει ότι αυτό είναι αδύνατο λόγω των μέτρων για την πανδημία, κατά βάση, όμως, είναι και ανεπίτρεπτο αφού σημαίνει έξοδα και δαπάνες για νησιώτες που θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση σε δασικό συνεταιρισμό.

«Είναι σαφές ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί ο νόμος, ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές. Να υπάρξει πρόβλεψη προκειμένου η πρακτική εκπαίδευση να μπορεί να διενεργείται επί τόπου με ευθύνη του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση