25 Σεπτεμβρίου 2024 | 20:23

Μεγάλη Έκθεση 200 αντιγράφων ζωγραφικών πινάκων και αρχείων του Ιστορικού Μουσείου Ελλάδας στην αυλή του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας.

Δημοσιεύτηκε 14:33 - 22/03/2021 Μεγάλη Έκθεση 200 αντιγράφων ζωγραφικών πινάκων και αρχείων του Ιστορικού Μουσείου Ελλάδας στην αυλή του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μεγάλη Έκθεση 200 αντιγράφων ζωγραφικών πινάκων και αρχείων του Ιστορικού Μουσείου Ελλάδας στην αυλή του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας.

Το Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του νησιού μας στον πανελλήνιο εορτασμό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, παρουσιάζει στον αύλειο χώρο του μεγάλη Έκθεση αντιγράφων ζωγραφικών έργων και αρχείων του Ιστορικού Μουσείου Ελλάδος. Τα αρχεία αυτά θα παρουσιασθούν  στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια στην Νέα Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έχουμε ήδη αναρτήσει στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου αντίγραφα 75 ζωγραφικών πινάκων, 39 πορτραίτων ηρώων της Επανάστασης, 14 ιστορικών αρχείων, μαζί με 32 επεξηγηματικά κείμενα και 40 βιογραφίες, συνολικά 200 εκθέματα, που παρουσιάζονται με εύκολα κατανοητό και ευχάριστο τρόπο για τον επισκέπτη.

Καλούμε τούς δημότες του νησιού μας, ειδικά τη νεολαία μας, κατά την έξοδο τους και με τήρηση των μέτρων που ισχύουν, να περάσουν από την Έκθεση που είναι επισκέψιμη όλο το 24ωρο στον φωτιζόμενο χώρο της αυλής του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας.

Θα αποκτήσετε ολοκληρωμένη εικόνα για τα ιστορικά γεγονότα και τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

 

                                                       Από το Γραφείο Δημάρχου

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση