25 Σεπτεμβρίου 2024 | 22:20

Στο «βαθύ κόκκινο» από σήμερα και η Λέρος με 66 ενεργά κρούσματα και το πρώτο θύμα του covid-19

Δημοσιεύτηκε 10:25 - 18/03/2021 Στο «βαθύ κόκκινο» από σήμερα και η Λέρος με 66 ενεργά κρούσματα και το πρώτο θύμα του covid-19

Μετά την Κάλυμνο και τη Ρόδο και η Λέρος  μπαίνει  στο “βαθύ κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη, μετά την έκρηξη των  κρουσμάτων στο νησί, που έφτασαν τα 66  τις τελευταίες ημέρες, όπως προέβλεψε χθες  το απόγευμα ο Δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλιας σήμερα στην εκπομπή του Τέρη Χατζηϊωάννου στο Aigaio tv “Μαζί στις 3”. 

Με το νησί να θρηνεί ήδη το πρώτο θύμα του κορωνοϊού, η διασπορά του ιού τις τελευταίες ημέρες, που δείχνει να κινείται σε ανησυχητικά επίπεδα, οδήγησε την Πολιτική Προστασία να εντάξει τη Λέρο στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 18 μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, με τα γνωστά πλέον μέτρα που ισχύουν στις περιοχές σε "βαθύ κόκκινο". 

Αναστολή του λιανεμποριου, περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 05:00 το πρωί, κλείσιμο όλων των σχολείων (τα οποία ήδη είχαν κλείσει προχθές με απόφαση του Δημάρχου), μετακίνηση μόνο με αποστολή sms, απαγόρευση μετακίνησης από και προς το νησί, κλειστές εκκλησίες για τους πιστούς, όπως είχε ήδη αποφασίσει η Ι. Μητρόπολη, είναι μερικά από τα μέτρα που περιμένουν τους κατοίκους από σήμερα το πρωί.

Καθώς η κατάσταση έδειχνε πως είχε λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, χθες στη 1 το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για την ενημέρωση του Σώματος και αποφασίσθηκε να ζητηθεί να ελέγχονται αυτοί που έρχονται στο νησί (συνοριοφύλακες, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες…) και να εμβολιασθεί το συντομότερο ο ντόπιος πληθυσμός.

palmostiskalymnou.blogspot.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση