25 Σεπτεμβρίου 2024 | 22:30

Θέμα: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και παραγωγοί, απάντηση στον κ. Μαστροκούκο από τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Μπούκη

Δημοσιεύτηκε 11:17 - 17/03/2021 Θέμα: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και παραγωγοί, απάντηση στον κ. Μαστροκούκο από τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Μπούκη

 

Θέμα: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και παραγωγοί

 

            Ο κύριος Μαστροκούκος έδωσε πριν μερικές μέρες συνέντευξη σχετική με το θέμα της ενίσχυσης των γεωργών  ,το οποίο συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν θα σχολιάσω τα όσα είπε αφού κυρίως αυτά έχουν αποδέκτη τον κύριο Δήμαρχο. Θα έχω την ευκαιρία να τοποθετηθώ συνολικά για το θέμα και να εξηγήσω τη στάση της παράταξης μας όταν θα δημοσιευθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως Πρόεδρος όμως του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στα όσα ανυπόστατα είπε ο κύριος Μαστροκούκος και αφορούν τα μισθώματα για τη χρήση του χώρου από τους παραγωγούς.

Είπε ο κύριος Μαστροκούκος: « Να κάνει το Λιμενικό Ταμείο έκπτωση 50% στους πάγκους των παραγωγών» και «σιγά κύριε Δήμαρχε που δεν νομιμοποιείστε να κάνετε έκπτωση στους πάγκους».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τα εξής:

Η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Πρόεδρος και Διοικητικό Συμβούλιο) δεν περίμενε την πανδημία για να σκεφθεί τους αγρότες. Είναι πάντα δίπλα τους και τους αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο στα πλαίσια των δυνατοτήτων της . Ικανοποιούμε πάντα όλες τις αιτήσεις για μίσθωση χώρου στη λιμενική ζώνη με μόνο κριτήριο την ιδιότητα του αγρότη. Το μίσθωμα που πληρώνουν οι αγρότες στο Λιμενικό Ταμείο κυμαίνεται από 30 μέχρι 75 € για όλο το χρόνο ανάλογα με την έκταση που μισθώνουν.
Ο Δήμαρχος δεν αποφασίζει ούτε για την παραχώρηση χώρου ούτε για το ύψος του μισθώματος. Αρμόδιο είναι μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο Πρόεδρος ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν από μόνοι τους το μίσθωμα, όπως προτείνει ο κ. Μαστροκούκος. Η μείωση γίνεται με νόμο και συγκεκριμένα προβλέπεται από το άρθρο 191 του νόμου 4764/2020 «Μείωση οικονομικού ανταλλάγματος σε πληττόμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρους ζώνης λιμένα». Σύμφωνα με την παράγραφο (β) του άρθρου αυτού σε περιοχές αυξημένου κινδύνου απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του οικονομικού ανταλλάγματος.

 

Το κυριότερο είναι ότι  ο κύριος Μαστροκούκος κάνει την δήθεν πρόταση με στόμφο ενώ γνωρίζει την πρόβλεψη του νόμου για έκπτωση 40%. Και την γνωρίζει γιατί έγινε ενημέρωση από εμένα κατά την τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Λιγότερος λαϊκισμός δεν βλάπτει.

 

 

 

                                                                                                  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

 

 

                                                                                                      Μιχαήλ Μπούκης

 

 

 

 

     

                                             

Προσαρμοσμένη αναζήτηση