26 Σεπτεμβρίου 2024 | 00:13

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε 18:35 - 16/03/2021 ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ


Αγαπητοί φίλες και Φίλοι,


Αγαπητοί μας Συμπατριώτες,


Ο Σύλλογός μας ,ως Συνεργάτης του Συλλόγου ¨ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» διοργανώνει :
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της Εθελοντικής προσφοράς αίμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα και χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Εγγραφή νέων Εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στην Ελληνική και την Παγκόσμια δεξαμενή.
Λήψη δείγματος από την πιστοποιημένη συνεργάτιδα του Συλλόγου μας και του Συλλόγου» ‘Οραμα Ελπίδας », Μικροβιολόγο κ. Αρχοντούλα Αλεξίου.
Με αφορμή το περιστατικό ενός συμπατριώτη μας μόλις 36 χρόνων ο οποίος πάσχει από τη σπάνια νόσο « παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία» και χρειάζεται
μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, καλούμε όλους τους Υγιείς συμπατριώτες μας από 18-45 χρόνων , αφού ενημερωθούν είτε διαδικτυακά, από την ιστοσελίδα ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και από τη σελίδα f/b του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» είτε απευθυνόμενοι στον προσωπικό τους γιατρό, να αποφασίσουν συνειδητοποιημένα, να γίνουν Εθελοντές Δότες αιμοποιητικών κυττάρων και να δώσουν «Ζωή από τη Ζωή τους» με απόλυτη ασφάλεια για τη δική τους ζωή όπως και με την προσφορά αίματος, γιατί η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αποτελεί κυριολεκτικά « Θεραπεία Σωτηρίας»!
Υπάρχει δεδομένο ότι 3 στους 10 ασθενείς θα βρουν συμβατό συγγενή δότη, το δε 70% θα βρουν από την Ελληνική και την Παγκόσμια δεξαμενή .


Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας .


Πριν 4 χρόνια , στις 27 Αυγούστου 2017, μόλις που προσφέραμε τα πρώτα 55 δείγματα μυελού των οστών, είχαμε την Ευλογία, ένας συμπατριώτης μας 35 χρόνων, να είναι συμβατός, και με τα δικά του αιμοποιητικά κύτταρα να δώσει ζωή σε μια 20χρονη Ιταλίδα.


Ας ευχηθούμε, να συμβεί και πάλι, και ο τυχερός, να είναι ο Καλύμνιος νεαρός συμπατριώτης μας!


Λόγω των ειδικών συνθηκών covid 19 παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Μικροβιολόγο κ. Αρχοντούλα Αλεξίου στα τηλ να 2243050190 και 6948530408.


Με ραντεβού θα εξυπηρετούνται οι Εθελοντές!
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση