28 Σεπτεμβρίου 2024 | 18:36

Άνοιγμα σχολείων: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για επιστροφή στις τάξεις

Δημοσιεύτηκε 13:18 - 28/12/2020 Άνοιγμα σχολείων: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για επιστροφή στις τάξεις

Τις αποφάσεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αναμένει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί η υπουργός Παιδείας με τους ειδικούς για να τεθεί το πλαίσιο. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, είπε ο κ. Πέτσας.

Τι λένε οι ειδικοί

Πάντως οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής αναμένεται να συνεδριάσουν πρώτη φορά την Τετάρτη ή την Πέμπτη προκειμένου να εξετάσουν σε πρώτη φάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Στη συνέχεια και μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι η επιτροπή προκειμένου να εκτιμήσουν τι ακριβώς κατεγράφη στις γιορτές και σε τι έκταση μπορεί να είναι μία πιθανή νέα διασπορά.

Οριστικές αποφάσεις και εισηγήσεις αναμένεται να γίνουν τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα με βάση τα κρούσματα και τις εισαγωγές που καταγράφονται, θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία. Ωστόσο οι ειδικοί ανησυχούν για το τι συνέβη στις γιορτές.

Προτεραιότητα το άνοιγμα

Η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει δηλώσει ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα και ειδικά το άνοιγμα των δημοτικών. Αντιστοιχα και οι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα όλων των βαθμίδων, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.

Και αυτό προκειμένου τα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους καθώς απουσιάζουν από τις αίθουσες εδώ και καιρό.

healthreport.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση