1 Οκτωβρίου 2024 | 00:35

Αυτό θα πει πραγματικός εθελοντισμός... άλλη μία ιστορία διάσωσης από την Kalymnos Rescue Team

Δημοσιεύτηκε 16:37 - 16/08/2020 Αυτό θα πει πραγματικός εθελοντισμός... άλλη μία ιστορία διάσωσης από την Kalymnos Rescue Team

Από δημοσίευση του Στάθη Κλήμη: "Χθες στις 11:00 μ.μ η Ομάδα διάσωσης ειδοποιήθηκε για τρεις αγνοούμενους στην Τελενδο . 
Τέσσερις νέοι ξεκίνησαν στις 4 και στις 7:30 η μια εγκατέλειψε περίπου στον άγιο Κωνσταντίνο και επέστρεψε . Οι τρεις συνέχισαν για την κορυφή . Στις 10 :30 επικοινώνησαν με την φίλη τους , ήταν κορυφή ,καθόλου νερό και καθόλου μπαταρία στο μοναδικό κινητό . 
Στις 12 περίπου 8 μέλη της kalymnos Rescue Team έφυγαν από Μυρτιές με το καΐκι Λόγω θαλασσοταραχής η πρόσβαση έγινε από το πεδίο Αιροξ . Στις 1 20 περίπου εντοπίσαμε τα παιδιά δεξιά του Αγίου Κωνσταντίνου στα 300 μέτρα περίπου . Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αφού ενυδατώθηκαν περπατήσαμε στο χωριό του νησιού Όπου φθάσαμε στις 2 :20 περίπου . Τους παρέλαβε το λιμενικό και η αστυνομία για καταγραφή του συμβάντος .

Καμία ομάδα δεν επιχειρεί μετά την Δύση του ηλίου, όμως αποφασίσαμε να πάμε.
Τα βουνά μας είναι όμορφα αλλά αρκετά επικίνδυνα για κάποιον που δεν ξέρει και για αυτόν που δεν σέβεται τους απλούς κανόνες της ασφαλούς πεζοπορίας την ημέρα , πόσο μάλλον την νύχτα .  
Είχαμε το καλύτερο δυνατό σενάριο,από αρκετά άλλα που μπορώ να σας περιγράψω. Με θύματα και από τους διασώστες..."

Μήπως θα πρέπει να στηριχθεί επιτέλους αυτή η ομάδα;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση