1 Οκτωβρίου 2024 | 10:27

Σήμερα τελέσθηκε η πανηγυρική ιερά λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονα (φωτογραφίες και βίντεο)

Δημοσιεύτηκε 20:46 - 27/07/2020 Σήμερα τελέσθηκε η πανηγυρική ιερά λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονα (φωτογραφίες και βίντεο)

 Σήμερα τελέσθηκε η πανηγυρική ιερά λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Παϊσίου μετά του θεοφιλέστατου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στέφανου και παρουσία πολύ κόσμου. Ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος του Tarpon Springs, ο συμπατριώτης μας Χρυσόστομος Αλαχούζος. Ο μελωδικός χορός των ιεροψαλτών, με πρωτοψάλτη τον εξαιρετικό Στάθη Τσαγκάρη στόλισε με μελωδίες το πρωινό στο γραφικό μοναστήρι του Αγίου των απανταχού Καλυμνίων και των ναυτικών μας.
Τον ωραίο θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ Στέφανος. Τον λόγο πήρε και ο Μητροπολίτης μας κ.κ Παΐσιος ο οποίος με βαθιά συγκίνηση και θλίψη αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η γειτονιά μας, εδώ στην ακριτική γωνιά του Αιγαίου καθώς και στην μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Γεγονός που αποτελεί τον  μεγαλύτερο πόνο και συγκλονιστικότερο πένθος για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στις δύσκολες ώρες και δοκιμασίες που περνά ο Πατριάρχης μας Βαρθολομαίος μέσα σε ένα περιβάλλον βαρβαρότητας και πόνου.
Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και του χρόνου να βρεθούμε πάλι στα αγαπημένα μας μέρη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση