1 Οκτωβρίου 2024 | 14:21

Δελτίο τύπου από το λιμενικό ταμείο για τραπεζοκαθίσματα στην χερσαία ζώνη λιμένα

Δημοσιεύτηκε 17:34 - 21/07/2020 Δελτίο τύπου από το λιμενικό ταμείο για τραπεζοκαθίσματα στην χερσαία ζώνη λιμένα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πληροφορούμε τους ενδιαφερόμενους ότι, με βάση το άρθρο 90 του ν. 4706/2020 (ΦΕΚ Α. 136/17-07-2020) ισχύουν τα ακόλουθα σε σχέση με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένα:

 Μέχρι την 31η.10.2020 επιτρέπεται με αίτηση του ενδιαφερομένου χωρίς πρόσθετο αντάλλαγμα και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, η επέκταση του χώρου ο οποίος έχει παραχωρηθεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για απλή χρήση, μέχρι και του διπλάσιου του αρχικού χώρου, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών σκίασης, σε χερσαία ζώνη λιμένα  με απόφαση του αρμοδίου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης και σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Αρχής.
Εφόσον δεν είναι δυνατή η επέκταση, επιτρέπεται με αίτηση του ενδιαφερομένου η μείωση του καθορισμένου ανταλλάγματος της παραχώρησης απλής χρήσης μέχρι και πενήντα τοις εκατό (50%) για τους μήνες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, κατόπιν απόφασης του αρμοδίου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα.
 Όποιος χωρίς την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου προβαίνει στην επέκταση του χώρου ο οποίος έχει παραχωρηθεί για απλή χρήση στη χερσαία ζώνη λιμένα τιμωρείται κατά τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 29 του ν. 2971/2001 (Α΄ 285)
Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να προσέλθει στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου για την υποβολή της σχετικής αίτησης.

 

 

 

 

                                                                                                         Ο Πρόεδρος

 

                                                                                                      Μιχαήλ Μπούκης

 

 

     

                                             

Προσαρμοσμένη αναζήτηση