2 Οκτωβρίου 2024 | 05:43

Κυριακή 28/06/2020: Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία στο Κέντρο του νησιού, όπου θα μπορεί να λάβει μέρος όποιος επιθυμεί 12-13μ.μ με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία

Δημοσιεύτηκε 20:36 - 26/06/2020 Κυριακή 28/06/2020: Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία στο Κέντρο του νησιού, όπου θα μπορεί να λάβει μέρος όποιος επιθυμεί 12-13μ.μ με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έχοντας κερδίσει την μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 26η Ιουνίου 2020. Το σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και η εξάρτηση αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση. Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα και την αποδοχή. Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στο περιθώριο και στη χρήση.
Γι’ αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη) , και κάθε μέρα μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα αλληλεγγύης. Ειδικότερα, το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου και την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων ΚΕΘΕΑ Καλύμνου και του 1ου Σώματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου σειρά από δράσεις για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας.


Αναλυτικά:
Σάββατο 27/06/2020:
Δράση ενημέρωσης και έγκαιρης παρέμβασης με βιωματικές ασκήσεις στο 1ο Σώμα Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου.
Κυριακή 28/06/2020:
Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία στο Κέντρο του νησιού, όπου θα μπορεί να λάβει μέρος όποιος επιθυμεί 12-13μ.μ με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία. Eνημέρωση του κόσμου με έντυπο υλικό.
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση