2 Οκτωβρίου 2024 | 05:36

Θέμα: Επιχορήγηση αθλητικού σωματείου «Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000». Επιστολή Ποθητού Μαγκούλια , δημοτικού συμβούλου

Δημοσιεύτηκε 20:24 - 23/06/2020 Θέμα: Επιχορήγηση αθλητικού σωματείου «Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000».  Επιστολή Ποθητού Μαγκούλια , δημοτικού συμβούλου

Ποθητός Μαγκούλιας                                                                                        ΠΡΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος                                                                                      Μ.Μ.Ε

 

Κάλυμνος   23.06.2020   

 

Θέμα: Επιχορήγηση αθλητικού σωματείου «Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000».

 

Με αφορμή τις επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δυνατότητα-νομιμότητα επιχορήγησης του προαναφερθέντος συλλόγου, αξίζει να γίνουν κάποιες επισημάνσεις.

Ο ανωτέρω ιστορικός σύλλογος εδώ και πολλές δεκαετίες προάγει τον κλασικό αθλητισμό και προβάλλει το όνομα της Καλύμνου σε ολόκληρη τη χώρα μας και όχι μόνο. Αθλητές του έχουν  πετύχει σημαντικές διακρίσεις  ενώ ο σύλλογος λειτουργεί ως φυτώριο για τους μικρότερους αθλητές. Είναι ίσως ο μοναδικός σύλλογος που δεν λαμβάνει εισφορές -συνδρομές από τους αθλητές του ενώ έχει λάβει επιχορηγήσεις από το  Δήμο Καλυμνίων στο πρόσφατο παρελθόν ,έχοντας καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά . 

Μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής του Δημάρχου(22.06.2020) φανερώνει  πως το πρόβλημα δεν έγκειται στη νομοθεσία ή στη διαδικασία αλλά στην απουσία πολιτικής  βούλησης για την επιχορήγηση του συγκεκριμένου συλλόγου. Θεωρώ πως η δημοτική αρχή, είτε εν συνόλω είτε εν μέρει, δεν επιθυμεί να επιχορηγήσει το ιστορικό σωματείο (μακάρι να κάνω λάθος) προβάλλοντας  διάφορες προφάσεις. Καλό θα είναι να επικρατήσουν νηφαλιότερες απόψεις και να στηριχθεί το σπουδαίο έργο του συλλόγου.

 

 

Ποθητός Μαγκούλιας

Δημοτικός Σύμβουλος

τ.πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση