2 Οκτωβρίου 2024 | 07:24

Θόρυβος έχει δημιουργηθεί με την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων

Δημοσιεύτηκε 10:52 - 23/06/2020 Θόρυβος έχει δημιουργηθεί με την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων

 Ο πρόεδρος του ΑΣ ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 κ. Ρούσσος προ μηνός κατέθεσε αίτημα προς τον δήμο Καλυμνίων ζητώντας επιχορήγηση προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου που ξεκινούν προσεχώς. Να σημειώσουμε ότι το ιστορικό σωματείο είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο στην Κάλυμνο  που δεν έχει συνδρομή για τους αθλητές του. Εξέδωσε λοιπόν ένα δελτίο τύπου καλώντας τον δήμο να προχωρήσει στην επιχορήγηση, αφού προηγουμένως ο σύλλογος κατέθεσε όλα τα προβλεπόμενα  δικαιολογητικά. Σημειώνει δε ότι αν ο δήμος δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό, ζητάει να του το κάνουν γνωστό προκειμένου να δουν τα μέλη το πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η επιστολή προς τον δήμαρχο και τους επικεφαλής είναι η εξής : 

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Καλύμνου.

Η απαιτούμενη διαδικασία προκειμένου να είναι νόμιμη η επιχορήγηση του ΑΣ ΕΝΩΣΗ ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 από τον Δήμο μας για το 2020 , έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό και έχουμε υποβάλει την αίτηση μας και τα απαιτούμενα συμπληρωματικά δικαιολογητικά εδώ και αρκετό καιρό. (επισυναπτόμενα)

Επισημαίνουμε ότι ήδη έχουμε ταξίδι στην Ρόδο την 25/06/2020 για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16 Δωδεκανήσου για το οποίο εκτιμούμε ότι θα φτάσουν οριακά τα χρήματα που έχει ο σύλλογος.

Αν δεν εισπράξουμε την επιχορήγηση του Δήμου στις προσεχείς 15 μέρες (διαδικαστικά είναι εφικτό) δυστυχώς θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συμμετέχουμε στα υπόλοιπα Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Αν ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μας επιχορηγήσει ή επιλέγει να μην μας επιχορηγήσει , παρακαλούμε απλώς να το ξέρουμε έγκαιρα ώστε να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε προσφεύγοντας στην βοήθεια του κόσμου ίσως ή εκτάκτως σε συμπατριώτες μας με κάποια οικονομική δυνατότητα άνω του μέσου ορου κατ’ εκτίμηση. Σας παρακαλώ όλους , απλώς να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και στην συνέχεια να κάμετε ότι μπορείτε σύμφωνα με τις όποιες επιλογές σας.

Είναι πιθανός ο ξαφνικός θάνατος της λειτουργίας του συλλόγου όπως την ξέρουμε εδώ και δεκαετίες και η προσφυγή στην πρακτική της είσπραξης εισφορών από τους αθλητές , δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συλλόγου και την επιλογή του αποκλεισμού πλέον των παιδιών των φτωχών οικογενειών.

Με την δική σας βοήθεια , είμαστε έως σήμερα παράδειγμα , σε όλη την Ελλάδα στην εμμονή στην πρακτική της δωρεάν παροχής της δυνατότητας σε όλα τα παιδιά που θέλουν , να χαρούν το κόσμο του Στίβου προσφέροντας κορυφαίες στιγμές περηφάνιας σε όλους μας.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε απαιτούμενη ενημέρωση και συζήτηση σε οποιοδήποτε επίπεδο και όποτε μπορείτε.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Γιώργος Α Ρούσσος”

Σήμερα ο δήμαρχος Καλυμνίων απέστειλε στα μέσα αυτήν την επιστολή:

H επιστολή του δημάρχου είναι μεν σωστή, ωστόσο δεν είναι απάντηση προς το ερώτημα του συλλόγου, γιατί ο σύλλογος έχει καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και απλά περιμένει απάντηση. Η επιστολή αυτή του δημάρχου δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα.

Ο πρώην  δήμαρχος απαντάει εκ νέου με νέα επιστολή αναφέροντας ότι η επιστολή του νυν δημάρχου δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα αλλά περιγράφει μια διαδικασία που όσον αφορα την ΕΝΩΣΗ ΚΑΖΩΝΗ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 έχει ήδη γίνει. 

Παραθέτουμε την επιστολή του κ. Ρούσσου:

Κύριε Δήμαρχε
Γνωρίζοντας ακριβώς αυτές τις διατάξεις για τις οποίες μας ενημερώσατε πριν από λίγο με το με ΑΠ ( ΔΗΜΟΥ ): 11628/22-06-2020 έγγραφό σας , και εφαρμόζοντας τες ,
ήδη έχουμε υποβάλει στον Δήμο την αίτηση του συλλόγου μας με το με ΑΠ ( ΔΗΜΟΥ ):3943/21-02-2020 έγγραφο μας και
στην συνέχεια ήδη υποβάλαμε στον Δήμο , το σύνολο των λοιπών απαιτούμενων δικαιολογητικών με το με ΑΠ(ΔΗΜΟΥ): 9353/27-05-2020 έγγραφο μας.

Σας επισυνάπτουμε ξανά τα εν λόγω έγγραφά μας.
Συνεπώς δεν εκκρεμεί κανένα άλλο έγγραφο μας προς υποβολή στον Δήμο , προκειμένου να προχωρήσει η επιχορήγηση μας με την απαιτούμενη εντολή Δημάρχου.


Με εκτίμηση


Γιώργος Α Ρούσσος


Πρόεδρος του ΑΣ ΕΝΩΣΗ ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000

Και το σίριαλ συνεχίζεται... 

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση