2 Οκτωβρίου 2024 | 11:17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π. Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε 23:24 - 15/06/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Π. Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

    Το νησί της Καλύμνου, επισκέφθηκε  χθες,  14/06/2020,  ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Παππάς. Ο κ. Παππάς συναντήθηκε στο Επαρχείο Καλύμνου , με τον Έπαρχο  κ. Μουσελλή  με τον οποίο  είχε μια εκτενή συνεργασία  για θέματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η επαναφορά στην κανονικότητα  και η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown,  που όμως δεν  μπορεί να γίνει χωρίς στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων . Πρoτάθηκε να ληφθούν μια σειρά από μέτρα,  με επείγουσες  διαδικασίες  (fast track),  για να στηριχτούν οι τοπικές οικονομίες και ο τουριστικός κλάδος  που βρίσκονται  σε πολύ δύσκολη κατάσταση . Η επαναφορά της επιστρεπτέας προκαταβολής, χωρίς προϋποθέσεις , η λήψη δανείων  χωρίς τις αγκυλώσεις που υπάρχουν σήμερα, είναι κάποιες ενέργειες που θα βοηθήσουν  σημαντικά. Συζητήθηκαν επίσης θέματα στήριξης και αναγνώρισης των προσπαθειών  του κλάδου των φοροτεχνικών , οι οποίοι καλούνται σε πολύ  σύντομο χρόνο να υλοποιήσουν    τις αποφάσεις των υπουργείων και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους.

      Επίσης συζητήθηκε το θέμα της υποστήριξης των τοπικών μονάδων υγείας , ώστε να είναι  απόλυτα έτοιμες να ανταποκριθούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων του covid 19 και ζητήθηκε η παρέμβαση του κ. Παππά προς το Υπουργείο Υγείας, για  να λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Καλύμνου , που βρίσκεται στην έδρα της Περιφερειακής μας Ενότητας ,  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) .  

    Συζητήθηκαν ακόμη θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος   και η υλοποίηση έργων ανάδειξης  πολιτιστικών μνημείων των νησιών , όπως η αξιοποίηση του Κάστρου Χώρας Καλύμνου ,που προτάθηκε να γίνει  με τη διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού.

   Τέλος συζητήθηκε το  θέμα  των αλλαγών στο Νόμο 4412\2016 για τα δημόσια έργα  καθώς  και  το σημαντικό για τα νησιά μας θέμα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

    

                                           Ό Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

 

 

                                                   Εμμανουήλ Γεωργίου Μουσελλής

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση