2 Οκτωβρίου 2024 | 13:31

Καλύμνιος καθηγητής βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων Πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε 12:16 - 07/06/2020 Καλύμνιος καθηγητής βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων Πληροφορικής


Άλλη μια σημαντική αναγνώριση για τον συμπατριώτη μας Πέτρο Μαραγκό. Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ρομποτικής και Αυτοματισμού του ΕΜΠ, καθηγητής κ. Πέτρος Μαραγκός, με θητεία στο Harvard, στο MIT και σε πολλά άλλα παγκοσμίου εμβέλειας εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα κατατάσσεται στους κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου του. 

Η κατάταξη βασίζεται σε δείκτες επιστημονικής ποιότητας h, σε παραπομπές και σε αριθμό εγγράφων DBLP που συλλέχθηκαν έως και τις 16 Μαΐου του 2020.
Η συγκεκριμένη κατάταξη παρουσιάζει όλους τους κορυφαίους επιστήμονες της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής που συνδέονται με την Ελλάδα. Περιέχει συνολικά 37 επιστήμονες, εκ των οποίων οι 4 συμπεριλαμβάνονται και στην παγκόσμια κατάταξη. Το συνολικό ποσό του δείκτη επιστημονικής ποιότητας h για τους κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 1863 με μέση τιμή του δείκτη h το 50,35. Το συνολικό ποσό των εκδόσεων DBLP για τους κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 8.417 με μέση τιμή για τις εκδόσεις DBLP  το 227,49. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιστημόνων συνδέεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ( 6 επιστήμονες ).

Άλλη μια τεράστια διαφήμιση για το νησί της Καλύμνου η οποία μπορεί να περηφανεύεται για την ποιότητα και το επίπεδο των επιστημόνων που μεγαλουργούν παγκοσμίως. Η ομάδα του kalymnosnow σας συγχαίρει και σας ευχαριστεί για την τιμή που προσφέρετε στην Πατρίδα μας την Κάλυμνο.

 


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση