2 Οκτωβρίου 2024 | 17:24

Απίστευτες προκλήσεις από τους Τούρκους - Θέλουν να κάνουν έρευνες στα 6 μίλια από τα νησιά μας

Δημοσιεύτηκε 10:48 - 02/06/2020 Απίστευτες προκλήσεις από τους Τούρκους - Θέλουν να κάνουν έρευνες στα 6 μίλια από τα νησιά μας

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν έρευνες στα 6 μίλια Newsroom eleftherostypos.gr Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν 7 αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Δηλαδή, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της αλλά δεν είναι. Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρηπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

rodiaki.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση