2 Οκτωβρίου 2024 | 21:28

Αγανάκτηση από τους αλιείς της Δωδεκανήσου για τον αποκλεισμό τους από την αποζημίωση των 800 ευρώ

Δημοσιεύτηκε 10:47 - 28/05/2020 Αγανάκτηση από τους αλιείς της Δωδεκανήσου για τον αποκλεισμό τους από την αποζημίωση των 800 ευρώ

Αγανακτισμένοι φαίνεται να είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι των νησιών της Δωδεκανήσου καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει αποκλειστεί μεγάλη μερίδα επαγγελματιών από την επιβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού λόγω COVID - 19. Για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε κοινό δελτίο τύπου το οποίο απευθύνουν σε όλους του Βουλευτές του νομού, αλλά και στους τοπικούς άρχοντες::
 

 

 

 

Προς : Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα

           Βουλευτές Νομού Δωδ/σου 1) Βασίλης Υψηλάντης

                                                        2) Μίκα Ιατρίδη

                                                        3) Ιωάννης Παππάς

                                                        4) Νεκτάριος Σαντορινιός

 

Κοιν: Τοπικοί άρχοντες Α και Β βαθμού

         ΜΜΕ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν οι αλιευτικοί σύλλογοι Δωδεκανήσου  

1)Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας – Ξιφία Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή»,

2) Αλιευτικός Σύλλογος Κω και

3)Αλιευτικός Σύλλογος Ρόδου,

 

για την απόφαση της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης να αφήσει απ’έξω μία μεγάλη μερίδα συναδέλφων τόσο σε επίπεδο Νομού αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Από την πρώτη φάση των πληρωμών της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από  το COVID 19 και είχαν ενταχθεί στον πίνακα με τους ΚΑΔ ως πληττόμενα επαγγέλματα , παρατηρήθηκε ότι κανείς από τους συναδέλφους που είχαν έναρξη στην εφορία ως Συμπλοιοκτησίες και  Κοινωνίες Αστικού Δικαίου δεν πήρε το ποσό τον 800,00€.

Άμεσα υπήρξε αντίδραση της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος και σε σειρά επαφών που υπήρξε με το Υπουργείο Οικονομικών και το Κύριο Βεσυρόπουλο, μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα και ότι ήταν λάθος του συστήματος. Στην τελευταία επικοινωνία με τον κύριο Βεσυρόπουλο με την ΕΠΠΑΕ στης 26/5/2020 και ώρα 23:00 μας ζήτησε να του στείλουμε κάποιες πληροφορίες για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και μας διαβεβαίωσε στο τέλος ότι από αύριο Τετάρτη 27/05/2020 στις 16:00 και μέχρι την Παρασκευή 29/05/2020 θα πιστώνονται τα ποσά στους συναδέλφους δικαιούχους.

Προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση, αντί αυτού, χθες το μεσημέρι και ώρα 15:00 περίπου στάλθηκαν μηνύματα στους συναδέλφους από το Υπουργείο Οικονομικών με το παρακάτω κείμενο «Σας ενημερώνουμε ότι δεν είστε δικαιούχος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις των άρθρων 2 και 3 της Απόφασης 39162 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ 1457Β/16-4-2020). Συγκεκριμένα: Δεν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης ή προσωπική εταιρεία ή Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία.»  

 

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) για πιο λόγο τόση κοροϊδία από το αρμόδιο Υπουργείο εις βάρος των συναδέλφων?

2) Καθημερινά βλέπουμε υπουργούς να ανακοινώνουν μέτρα στήριξης , αυτό εννοούν?

 

Καλούμε τους Βουλευτές του νομού μας αλλά και τους τοπικούς άρχοντες των νησιών μας να αντιδράσουν  για να αρθεί αυτή η αδικία.

 

Οι Πρόεδροι των συλλόγων

Κουλλιάς Εμμανουήλ
Παπασεβαστός Πέτρος
Λυμπέρης Μιχαήλ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση