2 Οκτωβρίου 2024 | 23:39

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε 18:28 - 25/05/2020 ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


Ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος θα προστεί της Πανυχίδος – Αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, αύριο Τρίτη 26-5-2020 και ώρα 7 μ.μ.
Η ημέρα αυτή θεωρείται ισότιμη με την ημέρα του Πάσχα, γι’ αυτό και η Ακολουθία θα είναι ακριβώς η ίδια με την Ακολουθία της Αναστάσεως.
Παρακαλείται το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας όπως χαρεί την Αγία αυτή Ημέρα πνευματικά που δυστυχώς δεν μας επέτρεψε ο επάρατος ιός ο καλούμενος «κορωνοϊός».
Αδελφοί , ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Η αυτή ακολουθία θα τελεστεί και στους λοιπούς ενοριακους ναούς της μητροπόλεως μας με άλλο πρόγραμμα. Η ώρα τέλεσης επαφίεται στη κριση εφημεριου.

 ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Κατά την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, 27-5-2020, εορτάζει η ιστορική Μονή της Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου.
Το εσπέρας της Τετάρτης 27 Μαΐου και ώρα 6:30΄μ.μ., κατά το έθος της Μονής, θα τελεστεί στο υποστήλιο της Μονής η Απόδοσις της ενάτης ώρας του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου.
Θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Θεοφ. Επίσκοπος κ.Στέφανος.
Την επομένη Πέμπτη 28 Μαΐου, πρωίαν ώρα 7:30΄, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση