3 Οκτωβρίου 2024 | 01:29

Παρέμβαση Δημάρχου Καλυμνίων σε Επιτροπή της Βουλής για το θέμα του καταδυτικού και αλιευτικού τουρισμού

Δημοσιεύτηκε 19:38 - 21/05/2020 Παρέμβαση Δημάρχου Καλυμνίων σε Επιτροπή της Βουλής για το θέμα του καταδυτικού και αλιευτικού τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Βουλή, η Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο που αφορά τις «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», στην οποία συζητήθηκε και το θέμα του καταδυτικού τουρισμού.

Στην συνεδρίαση αυτή έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Καλυμνίων, κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο καταδυτικού και αλιευτικού τουρισμού που εκπόνησε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσων, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας να προχωρήσουν τα σχέδια για τον Καταδυτικό και Αλιευτικό Τουρισμό.

Κατά την τοποθέτηση του, ο κ. Διακομιχάλης επέμενε να παραλειφθεί ο περιοριστικός όρος στην παράγραφο 2, άρθρο 13 , των 1000 μέτρων εγγύτητας από Ιχθυοκαλλιέργειες ( ο οποίος και εμποδίζει την ολοκλήρωση του Καταδυτικού Πάρκου στα Αργινώντα) , τονίζοντας την σημασία που θα έχει το έργο αυτό στην τόνωση του Θαλάσσιου Τουρισμού στην περιοχή. Να υπενθυμίσουμε πως το πάρκο παραμένει ημιτελές για πάνω από μια 20αετία.

Στη συνέχεια τόνισε την σημασία της ύπαρξης της ιχθυοκαλλιέργειας σε κοντινή απόσταση με καταδυτικό πάρκο, καθώς αυξάνει την βιοποικιλότητα της περιοχής και προσελκύει πελαγικά ψάρια. Συμφώνησε πως το νομοσχέδιο βρίσκεται στην σωστή ρότα, καθώς επιλύεται το πρόβλημα με τις αποστάσεις σε ενάλιες αρχαιότητες,  «καθώς αυτές μπορούν να γίνουν επισκέψιμες συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου».

Κλείνοντας την παρέμβαση του , ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε να επεκταθεί το νομοσχέδιο Αλιευτικού Τουρισμού προκειμένου να συμπεριλάβει και σκάφη άνω των 15 μέτρων, που αλιεύουν μεγάλα πελαγικά ψάρια.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση