3 Οκτωβρίου 2024 | 03:29

Πολιτιστικός σύλλογος Σκαλίων Καλύμνου: Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο

Δημοσιεύτηκε 10:41 - 19/05/2020 Πολιτιστικός σύλλογος Σκαλίων Καλύμνου: Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο

" Λέγεται ότι εχθρός του καλού το καλύτερο ,έτσι και εμείς θέσαμε ως στόχο  να κάνουμε το χωριό μας ,τα Σκάλια , ένα από τα καθαρότερα του Νησιού μας" μας λέει ο δραστήριος σύλλογος για τα Σκάλια.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα εδώ και καιρό μαζευόμαστε και δραστηριοποιούνται Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού μας , αναλαμβάνουν δράσεις που επεμβαίνουν και  το κάνουν να φαίνεται αλλά και  να είναι Ξεχωριστό και  πεντακάθαρο . Έτσι λοιπόν την Κυριακή που πέρασε αναλάβαμε Δράση πολύπλευρη  πάλι, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Χωριστήκαμε   σε ομάδες όπου η κάθε μία ανέλαβε το δικό της  πόστο,  για χερσαίο,παράκτιο και υποθαλάσσιο καθαρισμό του χωριού μας , σε συνεργασία με τον Πρωτεα Ναυταθλητικο Όμιλο, την βοήθεια εθελοντών και καθολική συμμετοχή των Σκαλιωτων  .


Οι εργασίες αφορούσαν  υποθαλάσσιο καθαρισμό των ακτών από τον Μιχαλη Γλυνατση  και την ομάδα του, παραθαλάσσιο καθαρισμό από εθελοντές.
Ταυτόχρονα ομάδες Σκαλιωτων πραγματοποίησαν καθαρισμό της πλατείας πλάτανου και των πλακόστρωτων , καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου που διασχίζει το χωριό μας , κλάδεμα των πικροδαφνών , άσπρισμα των γεφυριών ,διάνοιξη και καθαρισμό του μονοπατιού προς την παραλία (Πλάκα) καθώς και διαμόρφωση της πρόσβασης στην παραλία του Αγίου Νικολάου .


Επίσης πραγματοποιήθηκε αμμοβολή στα πετρόκτιστα της πηγής στον Πλάτανο προκειμένου να καθαριστεί από άσβεστες .
Ευχαριστούμε πολύ τον 
Μιχαλη Γλυνατση (Πρωτεα), και τους εθελοντές, το δικό μας παιδί Μιχαλη Καλογεράκη, τον Μικε Ζηρουνη,  τους φίλους του χωριού μας από την Γαλλία Jeronimo και John , τους Σκαλιωτες που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τις γυναίκες τους χωριού μας για την μεγάλη τους προσπάθεια .
Ανταμοιβή για όλους στο τέλος ψωμί με λάδι και ντομάτα. 


Ευχαριστούμε επίσης  τον Δήμο Καλυμνίων για τον εξοπλισμό που μας παρείχε , άσβεστες , σακούλες & γάντια .
Ακολουθούν φωτογραφίες με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της δράσης .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση