3 Οκτωβρίου 2024 | 03:16

Πρόσκληση για εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής Natura 2000 αλλά και του νησιού της Τελέντου από την Keep Kalymnos Clean

Δημοσιεύτηκε 18:18 - 18/05/2020 Πρόσκληση για εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής Natura 2000 αλλά και του νησιού της Τελέντου από την Keep Kalymnos Clean

Το Keep Kalymnos Clean είναι ένα εθελοντικό περιβαλλοντικό κίνημα το οποίο δημιουργήθηκε επίσημα τον Ιούνιο του 2019 με σκοπό να καθαριστεί σε δύσβατα και μη σημεία το νησί των σφουγγαράδων, ενώ σκοπός του κινήματος  δεν είναι άλλος από μία καθαρή Κάλυμνο. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura στις 21 Μαΐου προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο για εθελοντικό καθαρισμό του νησιού της Τελέντου αλλά και ειδικότερα της Περιοχής Natura που βρίσκεται στο νησί.

Ακολουθεί η πρόσκληση όπως αυτή κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:


To καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ και πολλοί από εμάς έχουν ήδη αρχίσει να τσαλαβουτούν στις παραλίες τόσο του νησιού μας όσο και της Τελένδου.
Έτσι με αφορμή την Ευρωπαϊκή Μέρα Natura 2000 (21/05) διοργανώνουμε ένα εθελοντικό καθαρισμό στην γειτονική μας Τέλενδο τόσο στην περιοχή Natura 2000 όσο και σε άλλες περιοχές του νησιού που έχει παρατηρηθεί οξύ πρόβλημα από φερτά και μη υλικά.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 23 Μάιου και σημείο συνάντησης θα αποτελέσει για άλλη μία χρονιά το λιμανάκι των Μυρτιών απ’ όπου και θα αποχωρήσουμε με προορισμό την Τέλενδο.
Η δράση θα είναι πολύωρη οπότε μην ξεχάσετε να φέρετε καπέλο και αντηλιακό !!

Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε περιοχές που αγαπάμε και επισκεπτόμαστε να απαλλαχθούν από τα όποια σκουπίδια δυστυχώς υπάρχουν.
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Πρωτέα Ναυταθλητικό Όμιλο Καλύμνου αλλά και με την νεοσύστατη Εθελοντική ομάδα του νησιού.


Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον κατάστημα Vavlis για την υλικοτεχνική υποστήριξη, το τεχνικό γραφείο
Homad Home, την εταιρεία Beeopic,το φωτογραφείο Miniotis - Wedding photographer in Kalymnos και το οικογενειακό εστιατόριο Rita Restaurant στην Τέλενδο για την ευγενική στήριξη τους σε προϊόντα που θα χρειαστούν οι εθελοντές της δράσης (νερά και σνακ)


Υ.γ Η Τέλενδος έχει κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα είδη: Μαυροπετρίτης (Falco eleonorae), Falco naumanni, Πετρίτης (Falco peregrinus) και Αιγαιόγλαρος (Larus audouinii) από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000.


Υ.γ2 Ευχαριστούμε τον Δήμο που μεσολάβησε και διευκόλυνε την μεταφορά μας από και προς την Τέλενδο.

q


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση