3 Οκτωβρίου 2024 | 07:38

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει νωρίτερα η εστίαση και τα εμπορικά κέντρα - Ο ρόλος των κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε 14:02 - 10/05/2020 Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει νωρίτερα η εστίαση και τα εμπορικά κέντρα - Ο ρόλος των κρουσμάτων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία τα εμπορικά κέντρα και οι επιχειρήσεις εστίασης, αφήνει η κυβέρνηση με την προϋπόθεση να μην υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα. Αν δεν παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μέσα στον Μάιο και όχι από την πρώτη Ιουνίου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης είπε στο Βήμα ότι για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση θα πρέπει οι πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα. Όπως είπε, το πρώτο στάδιο επανεκκίνησης στις 4 Μαΐου, βρήκε έτοιμους τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους και όλα κύλησαν χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου ανοίγει το μεγαλύτερο κομμάτι του λιανικού εμπορίου που αντιστοιχεί περίπου στο 26% της οικονομίας που έκλεισε με κρατική εντολή. Το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας αξιολογείται καθημερινά και όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, θα υπόκειται σε βελτιώσεις ή και αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις.

«Η έξοδος από την καραντίνα γίνεται προσεκτικά, βήμα-βήμα, και για να επιταχύνουμε θα πρέπει να μην έχουμε αναζωπύρωση της απειλής. Γι’ αυτό ακολουθούμε πιστά τις συμβουλές των ειδικών και τους κανόνες υγιεινής», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Αναφορικά με τις μάσκες και τις διαμαρτυρίες των καταναλωτών για το κόστος τους και για τα φαινόμενα κερδοσκοπείας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η μηνιαία παραγωγή μασκών θα αγγίξει τα 25 εκατομμύρια μάσκες μιας χρήσεως και με προοπτική βάσει των επενδύσεων που έχουν γίνει η παραγωγή να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια σε περίπου δύο μήνες. Επιπλέον είπε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε μάσκες μιας χρήσεως με 0,42 λεπτά.

newpost.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση