3 Οκτωβρίου 2024 | 12:11

Επιστολή της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος προς τον Υφ. Οικονομικών σχετικά με την απόρριψη αιτήσεων για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Δημοσιεύτηκε 13:07 - 05/05/2020 Επιστολή της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος προς τον Υφ. Οικονομικών σχετικά με την απόρριψη αιτήσεων για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο,  απέστειλε σήμερα, η Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος, σχετικά με την απόρριψη των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για ενίσχυση επιχειρήσεων, λογω COVID - 19.Η απόρριψη των αιτήσεων αφορά αιτήσεις που κατέθεσαν οι αλιείς οι οποίοι διατηρούν οικογενειακές επιχειρήσεις. Η Ένωση, δια των εκπροσώπων της, κατανοεί τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της έκτακτης δημιουργίας της πλατφόρμας για τις αιτήσεις, και επικαλούμενοι την αγωνία των συναδέλφων τους οποίους και εκπροσωπούν, παρακαλούν για άμεση επέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.





Αθήνα 06/05/2020

 

ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ακάμαντος 63, 11851 ΑΘΗΝΑ

Αριθ. Πρωτ.: 146

 

Προς : Υφυπουργό Οικονομικών Κο Βεσυρόπουλο Απ.

 

Θέμα: "Απόρριψη αιτήσεων σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τηνενίσχυση επιχειρήσεων, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Κορωναιού COVID-19"

 

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

 

Στα πλαίσια της απόφασής σας σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Κορωναιού COVID-19, ΚΥΑ 39162/2020 – ΦΕΚ Τεύχος Β 1457/16-04-2020, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Δυστυχώς σε όλους τους συνάδελφους αλιείς οι οποίοι διατηρούν οικογενειακές επιχειρήσεις, με την κυριότητα του αλιευτικού να ανήκει από κοινού σε δύο ήπερισσότερα μέλη της οικογένειας, με την μορφή συμπλοιοκτησίας – κοινωνίας δεντους κατεβλήθη η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί σε απόγνωση και πλέον να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Το ίδιο ισχύει και για κάποιες περιπτώσεις συναδέλφων φυσικών προσώπων.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι οι αλιείς ανήκουν σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και προφανώς η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ δεν ήταν πλήρως εναρμονισμένη με το φορολογικό καθεστώς των αλιέων και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που το σύστημα τους «πέταξε» έξω. Κατανοούμε το κατεπείγον της διαδικασίας και ότι δεν είχατε χρόνο να το οργανώσετε καλύτερα όμως πρέπει άμεσα να διορθώσετε το πρόβλημα και να καταβάλετε τις επόμενες μέρες την αποζημίωση σε όλους τους συναδέλφους,φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθότι πρόκειται για ενεργές υγιείς επιχειρήσεις χωρίς φορολογικές ή άλλες εκκρεμότητες οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια τωναποφάσεων σας για στήριξη των επιχειρήσεων.
Σας μεταφέρουμε την αγωνία όλων των συναδέλφων που έμειναν εκτός της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και αναμένουμε από εσάς άμεση παρέμβαση ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ στους δικαιούχους συναδέλφους.

 

Μετά τιμής εκ μέρους του ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

ΚΟΥΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                        ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση