3 Οκτωβρίου 2024 | 14:24

Πολύμορφες παρεμβάσεις σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο

Δημοσιεύτηκε 15:00 - 29/04/2020 Πολύμορφες παρεμβάσεις σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο

Πολύμορφες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Ρόδο και Κω από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα στη Ρόδο συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα 28 Απρίλη τρία επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων σε ξενοδοχεία του νησιού της Ρόδου, σαν μια πρώτη απάντηση στην κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο.

Η συμβολική διαμαρτυρία έγινε στα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου κατατέθηκε και σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων. Δηλώσεις για τη σημερινή μέρα έκανε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» & «Paradise Village», και ο Μανώλης Μπακάλης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξεναγών.

Εξάλλου, παρεμβάσεις  σε εμπορικά καταστήματα έκανε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου στο πλαίσιο της ημέρας δράσης στους χώρους δουλειάς.

Τα  μέλη της διοίκησης και μέλη  του Σωματείου αλλά και μέλη από σωματεία άλλων κλάδων βρέθηκαν σήμερα από το πρωί, αλλά και το απόγευμα έξω και μέσα στα σούπερ μάρκετ των αλυσίδων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, LIDL, MY MARKET, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο νησί στέλνοντας  το μήνυμα "ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! Παράλληλα έστειλαν μήνυμα διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας, αλλά  και προπαγάνδισης της  Απεργίας την 1 Μάη.

Στην Κω

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κω, πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Κω.

Στη συζήτηση αναδείχτηκε ότι στο νησί της Κω, τον 4ο τουριστικό προορισμό, όπου όλα αυτά τα χρόνια οι μεγαλοξενοδόχοι θησαύρισαν, οι εργαζόμενοι στον κλάδο δεν είδαν τη ζωή τους να καλυτερεύει.

Σήμερα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, τα μέτρα ψίχουλα της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους του κλάδου, η επόμενη μέρα που ετοιμάζει η μεγάλη εργοδοσία, όποτε αυτή έρθει, θα πατήσει πάνω στην κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολλά και δεν πρόκειται να πληρώσουν ξανά!

Κατατέθηκε το υπόμνημα που συνυπογράφουν 43 σωματεία του Τουρισμού - Επισιτισμού, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Επίσης κατατέθηκε υπόμνημα με τοπικά μέτρα στήριξης που μπορεί ο Δήμος της Κω να πάρει για τους εργαζόμενους του κλάδου ως μέτρα ανακούφισης.

Τέλος, ζητήθηκε από τον δήμο η ουσιαστική στήριξη των χιλιάδων εργαζομένων στον Τουρισμό που προϋποθέτει από τον Δήμο της Κω να ξεφύγει από τα στενά αντιλαϊκά και αντιδραστικά πλαίσια των ΠΝΠ που επικαλείται, τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση των εργαζομένων.

Στην Κάλυμνο

Και στην Κάλυμνο πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ του νησιού , όπου μοιράστηκε και συζητήθηκε  με τους εργαζόμενους το κάλεσμα του ΠΑΜΕ που μεταξύ άλλων μας καλεί να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης.  Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου, σε συνέχεια των παρεμβάσεων του προηγούμενο διαστήματος, με ανακοίνωσή του αναδεικνύει ακόμα πιο επιτακτικά την απαίτηση να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησε σύσκεψη με τους εργαζόμενους τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου και ενημέρωση-συζήτηση στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου.

902.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση