4 Οκτωβρίου 2024 | 06:19

Κορωνοϊός: Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός σε καραντίνα

Δημοσιεύτηκε 22:15 - 02/04/2020 Κορωνοϊός: Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός σε καραντίνα

Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, δηλαδή 3,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι, καλούνται ή εξαναγκάζονται από τους ηγέτες τους να μείνουν μέσα στο σπίτι τους για να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του.

Τα μέτρα αυτά - συνιστώμενος ή υποχρεωτικός περιορισμός, απαγόρευση της κυκλοφορίας, καραντίνα - αφορούν περισσότερες από 90 χώρες και εδάφη. Με την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη (σε ισχύ από την Παρασκευή) μπαίνει πλέον σε καραντίνα το 50% της ανθρωπότητας, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020.

Οι περισσότεροι - τουλάχιστον 2,78 δισεκατομμύρια κάτοικοι 49 χωρών και εδαφών - υπόκεινται σε εντολή υποχρεωτικού περιορισμού.

Καμία περιοχή του κόσμου δεν έχει εξαιρεθεί: η Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία...), η Ασία (Ινδία, Νεπάλ, Σρι Λάνκα...), η Μέση Ανατολή (Ιράκ, Ιορδανία , Λίβανος, Ισραήλ...), η Αφρική (Νότια Αφρική, Μαρόκο, Μαδαγασκάρη, Ζιμπάμπουε ...), η Αμερική (Κολομβία, Αργεντινή, Περού, μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών...) η Ωκεανία (Νέα Ζηλανδία).

cnn.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση