27 Σεπτεμβρίου 2024 | 20:25

12 ασθενοφόρα μικρού μεγέθους από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τα μικρά νησιά

Δημοσιεύτηκε 20:42 - 04/02/2021 12 ασθενοφόρα μικρού μεγέθους από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τα μικρά νησιά

Παραδίδουμε 12 ασθενοφόρα μικρού μεγέθους για τα μικρά νησιά μας, Λειψούς, Καστελλόριζο, Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, που χρηματοδοτήσαμε από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειάς μας.
Από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε την πρώτη θέση σε απορρόφηση πανελλαδικά. Σήμερα, βλέπουμε μπροστά μας την πραγματική αξία αυτής της πρωτιάς, που δεν είναι ένα ακόμα ρεκόρ για την Περιφέρειά μας και τους νησιώτες. Είναι 12 νέα ασθενοφόρα, φτάνοντας τα 38 συνολικά, που παραδίδουμε μαζί με την 2η ΥΠΕ, που διενήργησε τον σχετικό διαγωνισμο, με τον τόσο κομβικό και κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών.
Είναι ο εξοπλισμός για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει. Είναι η
προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία μικρών νησιών. Είναι προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων μας. Είναι ακόμα η ενίσχυση των φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό Υγείας για την ανταπόκριση του συστήματος υγείας στις αυξημένες ανάγκες λόγω της επιδημίας. Είναι, εκτός από πολλά ακόμη για την Υγεία, η από το 2015 συνειδητή επιλογή να διαθέτουμε σταθερά χρηματοδότηση στο ΕΚΑΒ και τη 2η ΥΠΕ και να δουλεύουμε με προσήλωση για να δημιουργούμε μέρες σαν την σημερινή.
Με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ζήσουμε την χαρά που έδωσε η συνεργασία μας και η δέσμευση μας για τη συνέχεια, δεδομένη.
Μπαίνουμε στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 με ψηλά το κεφάλι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση