28 Σεπτεμβρίου 2024 | 02:18

Καλό ταξίδι, αγαπητή μας Μαρία ... από τον Παναγιώτη Γιαμαίο

Δημοσιεύτηκε 09:00 - 28/01/2021 Καλό ταξίδι, αγαπητή μας Μαρία ... από τον Παναγιώτη Γιαμαίο

Στη 1:30, ξημερώματα Τρίτης, 26 Ιανουαρίου 2021, άφησε την τελευταία της πνοή  η εκλεκτή συμπατριώτισσά μας Μαρία Σακελλάρη Καρπάθιου, σύζυγος  του γνωστού  μας γιατρού, μαιευτήρα, γυναικολόγου, καθηγητή, τέως δ/ντή της Μαιευτικής  Κλινικής του Νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»,  χτυπημένη ξαφνικά από την επάρατη. Έδωσε με  γενναιότητα και ιώβεια καρτερικότητα την ύστατη μάχη. Δυστυχώς αυτή  ήταν  άνιση και δεν τα κατάφερε. Την έχασε.

Η Μαρία ήταν μια γνήσια Καλυμνιά, γεμάτη καλοσύνη. Είχε μιαν  αρχέγονη ομορφιά, βγαλμένη απ΄τα βιβλία της ιστορίας, φυσική κι επιβλητική, ποτέ επιτηδευμένη. Η γαλήνη του προσώπου της και το μόνιμο χαμόγελό της ήταν αφοπλιστικά και το διαβατήριο για οποιονδήποτε την πλησίαζε να σπάει ο πάγος της επικοινωνίας με την πρώτη ματιά.

Φιλόξενη, περιποιητική, διακριτική, με μια ευγένεια πηγαία, αληθινή αρχόντισσα! Όλα αυτά δεν έχουν έστω και το ελάχιστο ψήγμα υπερβολής. Εδώ και δέκα χρόνια γνωριστήκαμε πάρα πολύ καλά με τις οικογένειες Σακελλάρη και Θεμιστοκλή Καρπάθιου κι ό,τι γράφω απηχούν πλήρως την πραγματικότητα.

Προσηλωμένη, δοσμένη θα έλεγα, στην οικογένειά της, ήταν υπόδειγμα συζύγου, μητέρας και γιαγιάς. Ακούραστος κωπηλάτης του οικογενειακού σκάφους, ήταν το ασφαλές στήριγμα και το λιμάνι όλης της φαμίλιας.

            Με τον γιατρό μας, τον αγαπητό Σακελλάρη, πορεύτηκαν αρμονικά μαζί, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής, και θεμελιώσανε μια πολύ όμορφη οικογένεια, σε βάσεις στέρεες, με οδοδείκτες τις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες.

Είναι βέβαιο ότι το χτύπημα για τον Σακελλάρη είναι πάρα πολύ σκληρό. Το κάνει σκληρότερο ο τρόπος και η ταχύτητα αυτής της απώλειας. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχασε κατά τρόπο οδυνηρό την αγαπημένη του σύντροφο.

Η Μαρία βρίσκεται, πλέον, στους ουρανούς, κοντά σε αγαπημένα της πρόσωπα. Το διαβατήριό της μεστό σε προτερήματα και χάρες κατά Χριστόν, θα τις ανοίξει διάπλατα τις πύλες του Παραδείσου.

Για μας, η θύμησή της θα είναι διαρκής και ανεξίτηλη, γιατί η παρουσία της ήταν πάντα δυναμική, τρυφερή και γλυκιά, παράλληλα!  Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Συλλυπούμεθα ειλικρινά τον αγαπητό Σακελλάρη, τα κορίτσια Νομική, Καλλιόπη και Ειρήνη, τα τέσσερα εγγονάκια και τους αξιαγάπητους Θεμιστοκλή και Ξένια. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής της, όπου  των δικαίων οι ψυχές αναπαύονται.

Αιωνία σου η μνήμη, αγαπητή μας Μαρία.

Σακελλάρη, καλό κουράγιο!

             Με πόνο

Παναγιώτης και Ελένη Γιαμαίου

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση