29 Σεπτεμβρίου 2024 | 14:19

Η Κάλυμνος αποχαιρέτησε τον τελευταίο της μεγάλο ζωγράφο... το αναγνωστήριο Καλύμνου αποχαιρετά τον Μανώλη Χούλη

Δημοσιεύτηκε 12:10 - 08/11/2020 Η Κάλυμνος αποχαιρέτησε τον τελευταίο της μεγάλο ζωγράφο...  το αναγνωστήριο Καλύμνου αποχαιρετά τον Μανώλη Χούλη

Καλό ταξίδι Μανώλη Χούλη

 

Η Κάλυμνος αποχαιρέτησε σήμερα τον τελευταίο της μεγάλο ζωγράφο – σε ταλέντο και ηλικία- Μανώλη Χούλη, που σφράγισε με την τέχνη του έξι και πλέον δεκαετίες. Άνθρωπος μειλίχιος, ευγενικός, πράος, σεμνός, συνεπής και υπεύθυνος στη δουλειά του. Είχε κερδίσει δίκαια την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό των συμπατριωτών μας.

Όλοι τον γνωρίσαμε και τον θυμόμαστε από το φωτογραφείο του στον εμπορικό δρόμο του νησιού μας. Καλλιτέχνης, πράγματι, στη φωτογραφία απαθανάτιζε με επαγγελματική και καλλιτεχνική ευαισθησία ό,τι οι πελάτες του επιθυμούσαν.

Η μεγάλη του αγάπη, όμως, ήταν η ζωγραφική και συνακόλουθα η αγιογραφία, δεδομένου ότι μαθήτευσε στον άλλο πολύ μεγάλο του νησιού μας ζωγράφο και γλύπτη Αντώνιο Καραφυλλάκη. Πολύ παραγωγικός, με έργα που αγκαλιάζουν όλες τις θεματικές της καθημερινής ζωής, με φόντο τις περισσότερες φορές τη γενέτειρα, την οποία υπεραγαπούσε. Αρκετά από τα  έργα του ο Μανώλη Χούλης τα χάρισε σε Δήμο, συλλόγους, σωματεία κλπ. Κι εμείς ως Αναγνωστήριο δεχτήκαμε την ευγενική προσφορά του. Πολύ περισσότερα, γνωρίζουμε, ότι φυλάσσονται στην οικία του. Μακάρι σύντομα να βρεθεί τρόπος να εκτεθούν κι αυτά σε όποιο χώρο ή χώρους επιλέξει η οικογένειά του. 

Ήταν άριστος και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με την αγαπημένη του σύζυγο Ειρήνη Μαύρου απέκτησαν και μεγάλωσαν δύο παιδιά, τον Νικόλα, καθηγητή στο ΕΠΑΛ Καλύμνου και τον  Γιώργο, δημοτικό υπάλληλο,  που τιμούν με το ήθος και την εν γένει συγκρότησή τους τις γονικές καταβολές, αρχές κι αξίες που κληρονόμησαν.

Συλλυπούμεθα θερμώς τους οικείους του, ευχόμενοι από καρδιάς να είναι πάντα καλά να τον θυμούνται, όπως θα τον θυμόμαστε κι εμείς.

Αιωνία του η μνήμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση